Победата на Селтик над Барселона с 2:1 снощи в Шампионската лига беше толкова неочакван резултат, че дори легендата на попкултурата Род Стюарт се разплака от щастие. Рокаджията беше показан от телевизионните камери как крещи от радост на трибуните на Селтик Парк, а след това с насълзени очи гледа към таблото, където е изписана победата на детелините над звездния отбор на Барселона.

Домакините поведоха с 2:0, а Лионел Меси вкара едно попадение в добавеното време. Въпреки че преди това на два пъти гредите помогнаха на вратаря Фрейзър Фостър, Селтик отпразнува по най-добрия начин своята 125-годишнина от създаването.

Победата даде сериозно предимство на шотландските шампиони в битката за едно от първите две места в групата и надежди за участие във фазата на елиминациите.

Стюарт е един от най-яростните фенове на футбола сред хората от шоубизнеса в Обединеното кралство. Като яростен поддръжник на шотландската националистическа идея, той дълго време не пропускаше мач на националния отбор. Иначе е известен като почитател на Селтик и е автор на една от любимите песни на феновете, посветени на клуба- "Ти си в моето сърце".