Питър Крауч е една от най-колоритните личности в английския футбол в последните 15 години. В най-силните си години дългучът бе част от Ливърпул, с който игра и финал в Шампионската лига през 2007.

Именно с дните преди въпросния финал е свързана една невероятна история, която Крауч разказа пред списание "FourFourTwo".

По време на лагер в Португалия преди двубоя с Милан в Атина, отборът разпуска с каране на картинг. Само че Крауч осъзнава, че спирачката му не работи и с оглед на предстоящия финал трябва да реши кой съотборник да прегази...

"Карах в бокса и осъзнах, че спирачките не функционират. Видях Чаби Алонси и Дирк Каут да стоят пред мен. Знаех, че ще ударя един от двамата и помислих: Кой е по-ценен? Така че минах през Каут и за щастие той успя да отскочи от пътя ми", споделя Крауч.

В крайна сметка той връща машината на пистата и изскача. "Картът се уари в стена и избухна в пламъци", обяснява още нападателят.

Колегата му Каут, който в ситуацията показва сериозен рефлекс, си спомня: "Единственото, което можех да направя е да скоча във въздуха. Накрая някакси успях да скоча над Питър, а той отиде към бариерата зад мен. На косъм се разминах от това костите ми да бъдат счупени на парчета, тогава със сигурност щях да изпусна финала."

Ливърпул загуби финала от Милан с 1:2, а Каут вкара единствения гол за мърсисайдци. Крауч пък влезе в игра в 78-ата минута.