Защитникът на Барселона Жерар Пике отново прояви забавната си страна след историческия успех на тима му срещу ПСЖ. Той сподели, че очаква след 9 месеца да се родят много бебета заради бурната нощ в един от най-красивите градове в Европа след успеха с 6:1 и класирането за четвъртфиналите на Шампионската лига. 

Подобен бейбибум имаше през 2011 г., около девет месеца след спечелването на световната титла от Испания, която беше първа и засега единствена на сметката на "ла фурия" в историята ѝ. Тогава автор на единственото попадение във финала беше друг играч на Барса - Андрес Иниеста. 

"Мисля, че болниците и клиниките в Барселона трябва да наемат още сестри и акушери за след девет месеца. Тази вечер ще има много любов в града. И от нея ще има и много бебета", сподели с усмивка на уста бащата на две момчета пред сайта на клуба. И след това натри носовете на всички критици, които предварително погребаха Барса преди реванша. 

"Знам, че има много хора, които искат да ни закопаят в земята. Ще изредя няколко имена - Ариго Саки, Раймон Доменек... Със сигурност има и още, които не искат да печелим, но ние още сме тук и печелим."

"Да, със сигурност един ден ще паднем от пиедестала, но сега сме все още живи и бием. Можете да говорите за чудо, но за мен сега е време за историческо парти. Ще празнувам до полуда, нищо че ни предстои тренировка. За мача с Ла Коруня ще мисля от четвъртък нататък", заяви Пике.