Стражът на унгарския Дебрецен Вукашин Полексич отрече напълно обвиненията, че е имал намерение да повлияе на мача с Ливърпул от Шампионската лига през 2009 година.

Това стана факт само няколко часа, след като неговият клуб потвърди, че тази среща е разследвана от Европол. От унгарския тим обявиха, че УЕФА е започнала разследване срещу стража през 2010 година, тъй като не е разкрил факта, че с него преди двубоите са се свързали хора, които са искали да уредят мачовете с Ливърпул и Фиорентина. Полексич бе наказан за 2 години, но обвинението на УЕФА се касаеше само за мача с "ла виола".

"Всеки, който е гледал мача с Ливърпул, ще знае, че това, което говорят хората, е лъжа", каза вратарят в интервю за "Дейли Мейл".

"Ние паднахме с 0:1 от Ливърпул и аз играх добре. Направих доста спасявания - един на един срещу Алберт Риера, след опасен удар на Торес и такъв на Джерард. Помня всичко това. Как някой може да каже, че съм продал мача?", продължи стражът.

"Същата вечер двубоят не изглеждаше толкова странен. Нямаше нищо. Аз просто се радвах, че играя на Анфийлд. Това беше прекрасна вечер за мен и моя клуб, а ние играхме много добре", добави Полексич.

Запитан за факта, че не е съобщил, че с него са се свързали съмнителни хора пред срещата с Фиорентина, Полексич каза още: "Всеки вратар в света прави грешки, но моята голяма грешка беше, че не се обадих моментално в полицията. Не играх две години, заради това, но грешката е моя, защото не съобщих всичко. Не съм уреждал обаче никакъв мач. Върнах се в игра през юни, а клубът ми бе зад мен през цялото време"./БГНЕС