Авторът на втория гол за БАТЕ Борисов срещу Андерлехт вчера Виталий Родионов даде интервю за Гонг, посветено на предстоящите сблъсъци на Левски с беларусите в предверието на Шампионската лига. Родионов очаква ожесточена борба между двата отбора за влизането в групите на най-комерсиалния футболен турнир.

- Как се приема сега у вас този успех срещу Андерлехт, защото това безспорно е успех, както за белоруския футбол, така и за вашия клуб?

- Естествено, това се приема като успех в нашия клуб, затова, че преминахме в следващия кръг на предварителните етапи в Шампионската лига. А освен това, успяхме да доставим много радост и приятни усещания на нашите привърженици. А фенове на БАТЕ в Беларус има много и мисля, че сега станаха още повече.

- А по какъв начин успяхте да елиминирате Андерлехт, който се слави като един от добрите клубове в Европа.

- Мисля, че благодарение на колективното желание и страстта да победим. Искаше ни се да докажем най-вече на играчите от Андерлехт, че не трябва да бъдат самоуверени преди мачовете, с който и да било съперник.

- А може ли да се каже, че това е най-големият успех на белоруския футбол и на вашия клуб до този момент?

- Искам да кажа, че и през миналата година ние изиграхме доста добри мачове. И през миналата година стигнахме до третия предварителен кръг в Шампионската лига. Разбира се, ако гледаме отстранения съперник, то това сигурно е най-доброто постижение в историята на БАТЕ Борисов. Иначе етапът, до който достигнахме, е същият.

- А какво знаете за следващия ви съперник Левски?

- На този етап не мога да кажа нещо определено. Но знам, че нашите треньори ще събират информация до първия мач и ще ни я съобщят преди първия мач.

- А знаете ли, че треньорът на Левски Велислав Вуцов беше вчера на стадиона в Борисов и наблюдава вашата игра?

- Не, не знаех.

- А тогава какво знаете за българския футбол като цяло?

- Разбира се, знам софийския Левски. Познавам и още един друг софийски клуб – ЦСКА. И това е общо взето, което ми идва наум за българските клубове. Иначе, естествено, познавам вашия национален отбор. Това е един много симпатичен тим, който играе средноевропейски футбол.

- А къде ще се играе реваншът? В Минск или на вашия стадион в Борисов?

- Засега не мога да ви отговоря, защото този въпрос се решава в момента. Разбира се, ние, играчите, бихме желали да играем на нашия стадион, но какво ще стане, засега не знам.

- А как мислите, кой е фаворит в предстоящите двубои с Левски?

- Смятам, че няма фаворити в тези мачове. И ние, и българите, ще искаме да победим и да влезем в груповата фаза на Шампионската лига. Ще има безкомпромисна и даже ожесточена борба.