Отборът на Олимпик Марсилия приключи със своето участие в европейските клубни турнири. ОМ определено се представи под очакванията в Европа и успя да спечели само 3 точки в груповата фаза на шампионска лига. Този актив не бе достатъчен, дори и за участие в Лига Европа и френският гранд ще се концентрира изцяло върху двубоите на местна почва. Във френския шампионат нещата за Андре Вилаш-Боаш обаче не стоят никак зле, като утре марсилци се изправят срещу Монако във доста важен мач.

Бившият наставник на Челси открито се заяде с журналистите след срещата с Манчестър Сити, която тимът му загуби с  0:3 на „Етихат“. Той обвини част от френските медии, че винаги нападат отбора му и никога не са доволни.

„Само критикувате и нападате мен и момчетата. Радвайте се, че сме загубили, така отново ще можете да пишете лошо за нас. Сигурно ще сте горди от вашите статии и анализи, много от вас вече прекаляват. Явно вие не сте фенове на Марсилия, след като само сипете негативизъм спрямо нас. Каквото и да направим, вие винаги сте недоволни, все ще има нещо, за което да се оплачете. Нищо не казвате за представянето ни във Франция, и не коментирате, че имаме реален шанс да се борим с ПСЖ за титлата. След всяка загуба критикувате мен и отбора ми, пишете за моя пост, а когато побеждаваме, пишете така, все едно нищо не се е случило. Ацз вече казах, ако продължаваме да губим, някои от вас много ще се радват, и ще могат да ни плюят и обвиняват колкото искат“, завърши португалският специалист.