Милан отстъпи с 0:1 у дома срещу Зенит Санкт Петербург, а Малага даде точка на Андерлехт след 2:2, в последните срещи от група С на Шампионската лига. Въпреки това, именно Малага и Милан продължават на осминафинал, Зенит ще играе в Лига Европа, а Андерлехт напуска евротурнирите. Испанският тим е лидер в група С с 12 точки, Милан завърши с осем, Зенит – със 7, а Андерлехт – с пет.

Лучано Спалети и неговият Зенит заслужиха мястото си в Лига Европа, с победата като гост на „Сан Сиро“ с 1:0, след като домакините не успяха да реализират създадените положения.

Победата за Зенит бе едва втора в Шампионската лига далеч от дома, но Милан също е доста слаб домакин, и няма успех в групата пред своите фенове.

„Росонерите“ не използваха и пълноценен състав, като заложиха на част от резервите си. Още в четвъртата минута реферът Тони Шапрон не даде дузпа за Милан, след като Бруно Алвеш влезе грубо в краката на Пацини в пеналта. Домакините имаха контрол над нещата, и се задържаха продължително в половината на съперника, с центрирания и опити да прострелят Вячеслав Малафеев от разстояние. Вместо това, Зенит поведе с първата си голова възможност в срещата, в 35-та минута. Дани нахлу в наказателното поле, и след като топката не му бе избита добре, той си я върна, и от малък ъгъл я прати в далечния ъгъл на вратата.

Боян и Пацини пропуснаха да изравнят до почивката, а веднага след нея Кевин-Принс Боатенг бе отказан от Малафеев, а Урби Емануелсон бе блокиран чисто от Александър Анюков.

Масимилиано Алегри опита офанзивна смяна, с Робиньо за Джамел Месба, а защитникът Франческо Акерби имаше страхотен шанс да изравни, след като една избита топка го удари в слабините, и попадна в ръцете на Малафеев.

Милан владееше положението през второто полувреме, но натискът не бе оползотворен с попадения, затова и голмайсторът на тима Стефан Ел Шаарауи се появи в последните 10 минути.

Хълк бе изваден от игра от Лучано Спалети, и реагира много бурно, отказвайки да поздрави треньора си. Спалети му отговори със заплашителен пръст, но развръзката на това предстои.

Алегри пусна в игра и 17-годишния Андреа Петаня в заключителните моменти от срещата, а Акерби спря Максим Кануников да донесе още по-изразителна победа на Зенит.

ВИДЕО: Зенит си спечели мястото в Европа насред Милано, Малага не пусна на Андерлехт

източник: БГНЕС и Reuters

В другата среща от група С, лидерът Малага завърши 2:2 в интересен сблъсък с Андерлехт.

Белгийците влязоха в мача с идеята, че все още могат да се борят за място в Лига Европа, при победа, или при загуба на Зенит в Милано. Затова Андерлехт се хвърляше до последно, и не остави време за отдих на испанския съперник.

Мануел Пелегрини даде почивка на част от титулярите си, но и резервите му се представиха добре. Малага бе по-добрият отбор на терена, и точно преди почивката откри резултата. Дуда стреля мощно от границата на наказателното поле, и топката прелетя покрай Силвио Прото, право в мрежата му.

Наставленията за Андерлехт на почивката дадоха своя отзвук, и само пет минути след подновяването на играта, Милан Йованович изравни. Точно след като изтече час от мача, Малага се върна напред в резултата, отново с гол на Дуда, оползотворил пас на Диего Буонаноте.

Андерлехт не се отказа и в този момент, и в 89-та минута Дюмерси Мбокани изравни за втори път в срещата, за 2:2, което стана и крайният резултат в двубоя, но не бе достатъчно да прати белгийците в Лига Европа, след победата на Зенит над Милан.