Отборът на Зенит напусна Шампионската лига, но с високо вдигната глава. Руснаците се наложиха с 2:1 над Борусия Дортмунд в осминафиналния реванш в най-престижната европейска клубна надпревара, но въпреки това се сбогуваха с турнира, тъй като в първия мач регистрираха тежко поражение с 2:4.

В днешната среща момчетата на Сергей Семак оставиха добри впечатления, като изнесоха приятен мач, в който търсеха повече победата и закономерно я постигнаха. Головете за Зенит бяха дело на Хълк, който се отчете с уникално попадение, и на Хосе Рондон.

Същевременно единственото попадение за състава на Юрген Клоп бе дело на Себастиан Кел.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Двубоят започна добре за Борусия, след като още в 5-ата минута момчетата на Юрген Клоп направиха невероятен пропуск. Пиер-Емерик Обамеянг пропусна да се разпише от близко разстояние, след като засече с глава центриране от ляво. Топката обаче мина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Малафеев.

Малко след това положение Зенит отвърна. Аксел Витцел отправи удар, стражът на „жълто-черните“ Роман Вайденфелер не се намеси първоначално добре, но след това улови топката и преустанови опасността.

Постепенно руснаците започнаха да поглеждат все по-смело към вратата на домакините и така се стигна до 16-ата минута, когато Зенит поведе с уникален гол на Хълк. Бразилецът пое топката пред наказателното поле, освободи се от опеката на отбраната на тима от Дортмунд, излезе фронтално на вратата на домакините и с удар от границата на наказателното поле разстреля Вайденфелер за 0:1.

ВИДЕО: Зенит би Борусия Д и напусна ШЛ с достойнство

източник: BGNES

В 37-ата минута Олег Шатов излезе на добра позиция, но ударът му мина покрай вратата и излезе в аут. Само минута по-късно Дортмунд възстанови равенството. Себастиан Кел засече с глава чудесно центриране от ляво на Марсел Шмелцер и направи 1:1.

След почивката мачът навлезе в доста по-спокойно темпо. Играчите на Зенит опитаха да изненадат съперника си, в търсене на ново попадение, но не сполучиха в опитите си в тези минути. Същевременно Борусия, също организира няколко стойностни атаки, които обаче не бяха увенчани с успех. На няколко пъти късмета си опита Роберт Левандовски, но топката не намери целта.

69-ата минута на срещата пък със сигурност ще бъде запомнена от Милош Йожич, който замени Хенрих Михтарян, за да направи своя дебют в турнира на богатите.

Малко след неговата поява на терена обаче, момчетата на Сергей Семак отново поведоха. В 73-ата минута Хосе Рондон получи чудесно извеждащо подаване в наказателното поле от Доменико Кришито, Матс Хумелс не се намеси авторитетно, като остави Рондон да се хвърли самоотвержено и с глава да насочи топката в мрежата на състава от Дортмунд за 1:2. Това бе и първи гол за нападателя в Шампионската лига.

ВИДЕО: Зенит би Борусия Д и напусна ШЛ с достойнство

източник: BGNES

След попадението, което отбеляза играчът от Венецуела, и нови положения се разкриха пред него в минутите до края, но този път немската отбрана своевременно блокира нападателя.

ВИДЕО: Зенит би Борусия Д и напусна ШЛ с достойнство

източник: BGNES

В 88-ата минута Витцел отправи невероятен удар по посока вратата на Вайденфелер и само намесата на стража предотврати трето попадение.

СЪСТАВИ:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Хумелс, Пишчек, Папастопулос, Шмелцер, Кел, Сахин, Михтарян, Гроскройс, Обамеянг, Левандовски

Резерви: Фридрих, Хофман, Йожич, Лангерак, Кирх, Дурм, Шибер

Старши треньор: Юрген Клоп

Зенит: Малафеев, Анюков, Ломбертс, Кришито, Хубокан, Дани, Файзулин, Витцел, Шатов, Кержаков, Хълк

Резерви: Лодигин, Нето, Зирянов, Смолников, Лукович, Рондон, Тимошчук

Старши треньор: Сегей Семак

Главен съдия: Алберто Ундиано