Отборът на Спартак Москва спечели първите си три точки в тазгодишното издание на Шампионската лига. Руският тим се наложи с 2:1 над гостуващия Бенфика в мач от третия кръг на турнира от Група G, в която са още Барселона и Селтик.

С днешния си успех, Спартак измести Бенфика от третото място във временното класиране.

Мачът започна отлично за домакините от Спартак, които успяха да поведат в резултата още в 3-ата минута на двубоя. Московчани организираха перфектна контраатака през центъра, която завърши с точен удар покрай вратаря на Рафаел Кариока.

Играчите на Хорхе Хесус се върнаха в мача точно след 30 минути, когато Лима бе на точното място и с удар с глава възстанови статуквото. Едуардо Силва центрира прецизно в наказателното поле отдясно, а Лима се измъкна от опеката на Николас Пареха и Кариока, за да забие топката в мрежата от пет метра.

Две минути преди края на първата част домакините отново успяха да излязат напред в резултата след автогол на защитника Жардел. Комбаров изведе Макеев по дясното крило, той потърси центриране към Ари, той обаче бе изпреварен от Жардел, който изненада вратаря си и вкара в собствената си врата.

През втората част Бенфика имаше отличен шанс да изравни резултата и да вземе поне точка от двубоя, но Салвио пропусна прекрасна възможност. В 69-ата минута Макеев се опита да върне една топка към вратаря, но подаде твърде слабо. Салвио отне и стреля, но покрай вратата.

В заключителните минути на мача, гостите от Бенфика хвърлиха всички сили в предни позиции, но нямаха късмет пред гола.

В крайна сметка Спартак стигна до трите точки, които са първи за руснаците в турнира. До този момент московчани записаха две поражения в груповата фаза и заемаха последното място в групата.


szólj hozzá: Spartak Moscow v Benfica 2:1 GOALS HIGHLIGHTS