Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели на пресконференцията си преди първия полуфинален мач срещу Челси, че очаква равностоен мач.

„Това е полуфинал, така че очаквам много равностоен мач и близък резултат. Мачът ще бъде решен от детайлите и индивидуалните качества. Работата на отбора ще увеличи шанса индивидуалностите да имат възможности да решат мача. Отборът, който работи по-добре като колектив е по-вероятно да има възможност да има индивидуален шанс. Този отбор ще бъде по-близо до това да спечели първия мач”, анализира аржентинецът.

Именно заради Атлетико, Жозе Моуриньо остана без трофей в последния си сезон в Испания, а сега Симеоне ще има възможност отново да разочарова колегата си. Отборът му обаче не е бил в тази фаза на турнира в последните 40 години.

В последно време пък се появиха слухове, че Моуриньо иска да привлече в Челси звездата на Атлетико Диего Коща. Симеоне обаче е на мнение, че „сините” от Лондон имат страхотни футболисти в предни позиции, но разбира засиления интерес към своя голаджия.

„Моето мнение е, че (Демба) Ба, Фернандо (Торес) и (Самуел) Ето’о са големи шампиони, които стотици пъти са го показали с множеството трофеи, които имат, Шампионска лига, Световни първенства и други, страхотни таланти. Но не бих бил изненадан изобщо, ако икономически силен отбор с потенциал да има голям играч като (Диего) Коща, мисли за него. Той е различен играч и преминава през страхотен момент”, допълни Симеоне.