Реал Мадрид се наложи уверено с 4:1 срещу ЦСКА Москва на реванша от осминафиналите в Шампионската лига, и се класира за следващата фаза с общ резултат 5:2. След като допусна изненадващ гол в края на първия мач в Москва, този път Реал изглеждаше доста по-решително на своя „Сантяго Бернабеу“ и не позволи да се стигне до подобни колебания. Единственият проблем на Жозе Моуриньо в срещата бе полученият от Шаби Алонсо жълт картон, който ще извади опитния полузащитник от първия мач от четвъртфиналите.

ЦСКА Москва започна доста наперено двубоя на „Сантяго Бернабеу“, след като дълго се кани на съперника в изминалите дни. Руският гранд изглеждаше сравнително равностойно в първите двайсетина минути, преди да падне първото попадение.

То дойде закономерно в 26-та минута, за да увенчае добрата игра на Реал. Многоходова акция между Сами Кедира, Кака и Гонсало Игуаин завърши с пас на бразилеца към нападателя, и той имаше лесната задача да добута топката в мрежата от пет-шест метра.

Голът доста успокои играта на мадридчани, и те започнаха да действат още по-сигурно, задържайки топката в дълги периоди. Въпреки това чак до 55-та минута повече попадения нямаше, а второто такова дойде след изключително коварен удар на Кристиано Роналдо. Португалецът стреля от двайсетина метра, и макар че намери позицията на вратаря, Чепчугов не успя да я спре и тя влетя в мрежата му.

В следващите десетина минути топката навести и двете мрежи, но и в двата случая нападателите бяха в положение на засада.

Само минута-две бяха нужни на Карим Бензема да се окопити на терена на „Сантяго Бернабеу“, след като се появи като резерва, и в 70-та минута французинът до голяма степен сложи точка на спора. Йозил намери добре Бензема отляво, и след като и стражът не успя да се намеси добре, топката с лекота се озова във вратата му.

ЦСКА все пак стигна до почетен гол насред Мадрид, когато в 77-та минута защитата на „белите“ заспа за малко, Дзагоев намери Тошич, и той с перфектно изпълнение прати топката в горния ъгъл на вратата на Касияс.

В последните десет минути последва натиск на гостите, но Реал играеше много търпеливо, и не допусна втори гол, който да притесни домакините в заключителните мигове. Вместо това Роналдо оформи крайното 4:1, с шестия си гол в шест мача в Шампионската лига, след хубава атака на Пепе и завършващ пас на Бензема.

Реал вече чака своя съперник на четвъртфинал от предстоящия жребий.


szólj hozzá: Real Madrid CSKA 4:1 ALL GOALS