Реал Мадрид записа още една лека победа срещу Шалке на осминафиналите в Шампионската лига. Този път "кралския клуб" победи "само" с 3:1.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Но в този сблъсък всичко беше отдавна ясно далеч преди реванша. В първия мач испанците разбиха опонента си с 6:1 на негов терен.

Кристиано Роналдо блесна за пореден път с две попадения и вече има 13 в Шампионската лига. Едно добави и Алваро Мората. За гостите точен беше Тим Хоогланд.

Старши треньорът на "белите" Карло Анчелоти предпочете да пусне предимно играчи с по-малко минути през сезона. С това целеше да запази тима си за дербито с Барселона през уикенда.

Още във 2-ата минута обаче италианецът беше сполетян от ужасни новини. Младият Хесе Родригес получи жестока травма в коляното след сблъсък със Сеад Колесинац и се оказа, че е със скъсани връзки. Това го вади от игра в следващите шест месеца.

ВИДЕО: Реал пак опука Шалке, Роналдо чупи рекорди

източник: Gulliver/Getty Images

От основните играчи на Реал на терена нямаше как да не бъде Кристиано Роналдо. Той не получи почивка преди Ел Класико, защото се цели в рекорд.

Първо португалецът иска да задмине Жозе Алтафини, Лео Меси и Рууд ван Нистелрой, като играча с най-много голове за един сезон в Европа. Тримата са с по 14, а Роналдо беше с 11 преди този мач.

И целта на звездата на "белите" се изпълни. Той се разписа в този мач, още в 22-ата минута. Тогава завърши прекрасна триходова комбинация.

Първо Иско преодоля трима защитници на Шалке и намери Гарет Бейл на границата на наказателното поле. Уелсецът намери Роналдо непокрит фронтално срещу вратата и той не сбърка - 1:0.

След това последваха два фрапантни пропуска на Алваро Мората да направи 2:0 и домакините бяха наказани за аристократичността си пред гола.

Това се случи в 31-ата минута, когато Шалке изравни. Тогава Тим Хоогланд стреля отдалеч, топката рикошира в крака на Серхио Рамос и влетя в мрежата за 1:1, без да остави шансове на Икер Касияс за реакция.

ВИДЕО: Реал пак опука Шалке, Роналдо чупи рекорди

източник: Gulliver/Getty Images

Но това попадение никак не стресна играчите на Реал. Те заредиха положения пред вратата на Ралф Феерман, но вратарят извади ударите на Мората и Иско.

В края на полувремето добри шансове се откриха и пред Клаас-Ян Хунтелаар за Шалке, но сантиметри го разделиха от изненадващ втори гол в мрежата на Касияс.

През втората част картината не се промени. Испанците атакуваха, а целият отбор работеше за звездата си Роналдо, който търсеше счупването на поредния рекорд.

Португалецът направи няколко пропуска, като всъщност добре се намеси Феерман при въпросните ситуации. Иско също не беше точен.

Но вездесъщият вратар на германците нямаше какво да направи в 74-ата минута, когато Роналдо най-после отбеляза втория си гол.

Тогава Бейл се пребори за една топка около центъра, португалецът проби сам и с прецизен удар по земята в близкия ъгъл на Феерман не му остави шансове за 13-ия си гол през този сезон в Шампионската лига.

ВИДЕО: Реал пак опука Шалке, Роналдо чупи рекорди

източник: Gulliver/Getty Images

По този начин той подобри най-доброто си постижение в турнира от миналия сезон. Тогава реализира 12 попадения.

Португалецът можеше да направи хеттрик още в следващата атака. Тогава след грешка в обърканата защита на Шалке Алваро Мората се озова фронтално срещу Феерман, но стреля в тялото му.

Топката се отклони към Роналдо, който обаче на празна врата уцели гредата. Кълбото обаче се върна към Гарет Бейл, той върна на Мората и младият нападател не изпусна втория път и сложи край на пропуските си с този гол за 3:1.

До края всичко беше насочено към Роналдо, който преследваше хеттрика си. Португалецът обаче тресна греда и направи още пропуски, което му попречи още тази вечер да настигне Меси, Алтафини и Ван Нистелрой.

Той обаче ще има шанс да го стори още на четвъртфиналите, жребият за които ще е в петък следобед.

Реал Мадрид (4-3-3): Икер Касияс, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Начо Фернандес, Фабио Коентрао, Шаби Алонсо, Иско, Асиер Ияраменди, Кристиано Роналдо, Хесе Родригес, Алваро Мората;

Резерви: Хесус Фернандес, Пепе, Марсело, Даниел Карвахал, Гарет Бейл, Касемиро, Анхел ди Мария;

Старши треньор: Карло Анчелоти

Шалке (4-2-3-1): Ралф Феерман, Тим Хоогланд, Бенедикт Хьоведес, Жоел Матип, Сеад Коласинац, Макс Майер, Юлиян Дракслер, Каан Айхан, Роман Нойщедер, Чинеду Обаси, Клаас-Ян Хунтелаар;

Резерви: Тимо Хилдебранд, Кирякос Пападопулос, Макс, Леон Горецка, Кевин-Принс Боатенг, Антъни Анан, Адам Шалай;

Старши треньор: Йенс Келер

Стадион: "Сантяго Бернабеу" (Мадрид, Испания)

Съдия: Сергей Карасев (Русия)