Реал Мадрид не остави никакви шансове на Борусия Дортмудн в първия четвъртфинален мач между двата състава за Шампионската лига. „Белите“ се наложиха с 3:0, като по този начин в известен смисъл обезсмислиха реванша след седмица в Дортмунд.

Головете на стадион „Сантяго Бернабеу“ тази вечер отбелязаха Гарет Бейл, Иско и Кристиано Роналдо, а с този категоричен успех „кралете“ взеха сладък и подобаващ реванш срещу Борусия Дортмунд. Отборът, който в миналото издание на кампанията изхвърли звездната селекция на испанския гранд, тогава водена от Жозе Моуриньо, на полуфиналите на надпреварата. Точно преди около година след общ резултат 4:3 „жълто-черните“ отидоха на финала, където загубиха от Байерн Мюнхен.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Лошата вест за всички мадридисти обаче е, че Роналдо напусна терена принудително в 80-ата минута. В идните часове се очаква да стане ясно какво е състоянието му. Същевременно Анхел ди Мария не успя да се включи в двубоя, след като бе покосен от стомашен вирус.

ВИДЕО: Реал М взе сладък реванш срещу Борусия Д

източник: Guliver/Getty Images

Мачът започна ударно. Още в 3-ата минута „кралете“ поведоха след гол на Гарет Бейл. Нападателят завърши по възможно най-добрия начин комбинация, минала през Карим Бензема и Карвахал. Французинът напредна от дясно, пусна пас към Карвахал, който продължи към добре включилия се на скорост уелсец, а той не сгреши за 1:0.

След гола последваха нови атаки в бяло, като удари отправи и Кристиано Роналдо, но Роман Вайденфелер бе безпогрешен. В 12-ата минута Ел Коменданте опита рефлекса на немския страж от пряк свободен удар, но пазителят на вратата на тима от Дортмунд бе безупречен.

ВИДЕО: Реал М взе сладък реванш срещу Борусия Д

източник: Guliver/Getty Images

След този епизод в мача възможности се разкриха и пред Пиер Ерик Обамеянг, но играчът на Борусия не сполучи.

В 26-ата минута „белите“ отново ликуваха. Иско поде чудесна акция, минала през центъра, пусна пас на дясно към включилия се Бейл, а той подаде на ляво към намиращия се в наказателното поле Роналдо. Последният отигра, като върна назад. В този момент остана впечатление, че атаката загуби своята острота, но точно тогава Иско вдигна феновете по трибуните с прекрасен гол от границата на наказателното поле – 2:0.

След второто попадение Бейл стреля фаул и принуди Вайденфелер със сетни сили да чисти.

С подновяването на играта след почивката домакините от Испания започнаха отново да атакуват, но в 49-ата минута Обамеянг получи хубаво подаване от Марко Ройс, навлезе в наказателното поле и стреля по посока на вратата, но топката мина в страни от десния страничен стълб на Икер Касияс.

В 55-ата минута Роналдо тръгна на скорост от дясно по атаката на „балета“, финтира играч на гостите и навлезе в наказателно поле. Опита успореден пас на голлинията към Карим Бензема, но бранител на Борусия се хвърли самоотвержено и осуети възможността. В ответната атака възпитаниците на Юрген Клоп застрашиха сериозно вратата на Касияс. Обамеянг получи хубав пас, върна към Хенрих Мхитарян, който стреля, но топката мина в страни.

И тъкмо когато „жълто-черните“ надигнаха глава, Роналдо ги поля със студен душ в унисон с проливния дъжд, изливащ се над Мадрид в този момент. Носителят на Златната топка излезе на добра позиция и показа, че няма прошка – 3:0. Португалецът направи резултата класически и така подобри един рекорд, а друг изравни. Ел Коменданте задмина вечния си опонент от Барселона Лионел Меси по най-много отбелязани голове в поредни мачове в Шампионската лига. Роналдо вече има зад гърба си 11, а до момента Меси бе на върха с 10.

ВИДЕО: Реал М взе сладък реванш срещу Борусия Д

източник: Guliver/Getty Images

Освен това, португалецът изравни рекорда за най-много голове за един сезон в Шампионската лига (и в старата форма на турнира – Купа на Европейските Шампиони). Седмицата на „балета“ вече има 14 гола, колкото са отбелязали Лионел Меси, Рууд ван Нистелрой и Жозе Алтафини.

В минутите до края темпото не спадна, а възможности се разкриха пред футболистите и на двата отбора. Марко Ройс и Пиер Ерик Обамеянг, които бяха и най-активни за Борусия, направиха поредни пропуски, а Гарет Бейл имаше на няколко пъти шанс да запише и втори гол в сметката си, но мерникът му изневери.

Реваншът е след седмица в Дортмунд.

Стартови състави:

РЕАЛ МАДРИД: Касияс, Пепе, Рамос, Коентрао, Карвахал, Бейл, Чаби Алонсо, Модрич, Иско, Роналдо, Бензема

БОРУСИЯ ДОРТМУНД: Вайденфелер, Хумелс, Папастопулос, Пишчек, Дурм, Кел, Ройс, Сахин, Гроскройс, Мхитарян, Обамеянг

Стадион: „Сантяго Бернабеу“

Главен съдия: Марк Клатенбърг