Реал Мадрид обърна Манчестър Юнайтед от 0:1 до 2:1 като гост на "Олд Трафърд", само за три минути, и се класира на четвъртфинал в Шампионската лига с общ резултат 3:2.

Двата клуба се бяха срещали четири пъти дотук в елиминациите на европейските клубни турнири, като в три от случаите победителят от сблъсъка завършваше като носител на трофея.

Съдията Джунеит Чакър се превърна в главно действащо лице, с решението си в 57-та минута да изгони с директен червен картон Нани, за грубо влизане срещу Алваро Арбелоа. Това промени целия ход на срещата, в която към този момент Юнайтед водеше с 1:0.

Иначе Ман Юнайтед игра по-добре през първото полувреме, но с човек по-малко, рухна тотално, и позволи на Реал Мадрид да превземе терена, и да наложи своята игра, за да стигне до успеха.

Сър Алекс Фъргюсън изуми всички, като остави на пейката Уейн Рууни, както и Шинжи Кагава, а в игра се появи Нани. Ветеранът Райън Гигс пък записа своя официален мач №1000 в кариерата си. Гигс освен това е и втори в ранглистата по най-много изиграни мачове в Шампионската лига – 134, като повече – 142 има само Раул.

Още в четвъртата минута Кристиано Роналдо получи правото да изпълни пряк свободен удар, пред вратата на Ман Юнайтед, но шутът му бе блокиран от стената.

След четвърт час игра, последваха и две отлични възможности за домакините, като първо Коентрао спря шута на Нани, а след това Ван Перси видя своя удар отразен от Серхио Рамос.

Точно с изтичането на 20-та минута от двубоя, Диего Лопес спаси вратата си самоотвержено, но и с късмет, при удара на Дани Уелбек от непосредствена близост. Топката се закова в краката на Лопес на голлинията, но не я премина, за щастие на Реал, а после се видя и, че нападателят бе в засада. Точно преди това Неманя Видич удари и греда за Юнайтед.

В 33-та минута топката премина другата голлиния, след като Игуаин я прати под плонжа на Де Хеа, но преди това Серхио Рамос бе извършил нарушение в наказателното поле.

Няколко минути преди края на първото полувреме, Анхел Ди Мария получи травма в левия крак, и напусна принудително терена, и в самото начало на минутките продължение в игра се появи Кака.

Още в третата минута на второто полувреме обаче един от най-сърцатите в състава на Реал – Серхио Рамос – покоси собствената си врата. След продължителна атака на Юнайтед, отбита първоначално, топката достигна до Нани отляво в пеналта, а неговото центриране бе засечено от Рамос в мрежата на Диего Лопес за 1:0. Останаха съмнения за засада на Робин Ван Перси при едно от подаванията преди попадението, но арбитърът го зачете.

В 56-та минута арбитърът Джунеит Чакър показа червен картон на Нани, след като португалецът влезе много опасно на Алваро Арбелоа. Въпреки това, директното изгонване разбуни духовете на трибуните, а сър Алекс Фъргюсън излезе от кожата си на скамейката. Жозе Моуриньо пък реагира мигновено, като замени защитника Арбелоа, за атакуващия халф Лука Модрич.

Реферът Чакър обаче подмина друга ситуация, която можеше да доведе до втори червен картон, и дузпа в полза на Реал Мадрид, когато Рафаел игра с ръка в наказателното поле.

Само за десет минути Реал тоталто превзе терена и изравни в 66-та минута с попадение на Лука Модрич, с фантастичен шут от 20-тина метра. В 69-та Кристиано Роналдо се разписа за втори път в двете срещи срещу бившия си тим и мадридчани поведоха. Това се случи след бърза комбинация на гостите, при която Гонсало Игуаин изпрати остро по диагонала топката, а за Роналдо остана само да я засече от три метра в мрежата.

Това пречупи морално Манчестър Юнайтед, който с човек по-малко вече не виждаше как ще се събере, за да търси отново нужния пълен обрат, тъй като Реал вече бе вкарал цели два гола на техен терен.

Жозе Моуриньо незабавно реагира с пускането в игра на още един бранител – Пепе, докато сър Алекс даде път на Уейн Рууни чак в 73-та минута. Фъргюсън направи и другите си две смени чак в последните 10 минути от срещата, и макар че Юнайтед имаше своите шансове, имаше срещу себе си и един перфектен в мача Диего Лопес. В 93-та минута Ман Юн имаше и претенции за дузпа, за нарушение на Серхио Рамос срещу Патрис Евра, но не получиха такава.

Майкъл Карик, Рууни, Ван Перси и накрая Неманя Видич бяха отказани от стража на гостите, или шутираха покрай гредите му. Реал владееше топката в пъти повече, и логично също можеше още по-рано да си реши всичко, но Кака и на няколко пъти Роналдо пропуснаха пред Давид Де Хеа.

Така в крайна сметка, с човек по-малко, Манчестър Юнайтед не успя да запази преднината си, или да стигне поне до 1:1 и продължения, и дузпи. „Червените дяволи“ сдадоха фронта след червения картон, вместо да се вдигнат на щурм, а ходът на Сър Алекс да пусне Нани, и да остави Уейн Рууни на пейката, също ще отнесе своята доза критики.

Реал Мадрид бе лишен от много идеи в атака, срещу добре подредената защита на Юнайтед, но след като превзе терена, с човек повече, нямаше проблеми с мощта си да наделее.

Жребият за четвъртфиналите е на 15 март.