Отборът на Олимпик Лион допусна тежка загуба от испанския Реал Сосиедад в първи мач от плеойфния кръг за влизане в групите на Шампионската лига. Гостите от Испания постигнаха комфортна победа с 2:0 и запазиха сериозни шансове за класиране в следващата фаза на най-комерсиоалния клубен турнир в Европа. Освен загубата, тимът на старши треньора Реми Гарде приключи мача и в числено намален състав. Защитникът Милан Бишевац получи червен картон 15 минути преди края и няма да бъде на разположение на своя наставник за реванша, което допълнително утежнява задачата на французите.

Гостите от Сосиедад изиграха отличен двубои и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех. Антони Гизман откри за Реал още в 17-ата минута, въпреки че в началните минути домакините се опитаха да упражнят натиск. Гизман отбеляза фамозен гол с ножичен удар след центриране отляво.

След попадението футболистите на наставника Арасате заграха още по спокойно и използваха умело всяка отворила се възможност пред противниковата врата.

В 50-ата минута тимът от Сосиедад нанесе своя решителен удар, правейки резултата 2:0. Този път точен бе швейцарецът Харис Сеферович, който също отбеляза рядко красив гол.

Усилията на домакините да променят нещата на терена се изразяваха предимно в хаотични атаки, които по никакъв начин не застрашаваха вратата на гостите.

В 75-ата минута домакините останаха и с човек по-малко, което окончателно предреши крайния изход в двубоя.

В друг мач от днес Зенит Санкт Петербург очаквано нямаше сериозни проблеми при визитата си на португалския Пасош Де Ферейра. Руснаците се наложиха с 4:1 и могат да се смятат за почти сигурен участник в груповата фаза на турнира.

Хеттрик за Зенит реализира Роман Широков, а четвъртото попадение бе автогол на Матиас Омар. Почетното попадение за домакините вкара Андре Леао, с което изравни резултата, но за повече домакините нямаха сили.

Реваншите са след седмица.