Отборите на ПСВ Айндховен и Милан не успяха да излъчат победител в първия плейофен двубой помежду си в Шампионската лига. Мачът на стадион „Филипс“ завърши при голово равенство 1:1, която дава леко предимство на „росонерите“ имайки предвид попадението на чужд терен. Все пак всичко ще бъде решено след седмица в Милано, когато е реваншът.

Очаквано в състава на домакините място не намери българският национал Станислав Манолев, който дори бе извън групата на своя тим.

Милан поведе в резултата след много груба грешка на на Дипей, който не успя да пресече подаване към Абате, той овладя и центрира на главата на абсолютно непокрития и Стефан Ел Шарауи, който с глава откри резултата. Голът за гостите падна в 15-ата минута на срещата.

Последваха няколко добри положения за домакините от Айндховен, но вратарят на „росонерите“ Кристиан Абиати показа завидна класа и успя да предотврати изравняване.

През втората част домакините бяха по-настоятелният тим и логично стигнаха до изравняване на резултата. Сериозна грешка при попадението на ПСВ направи именно вратарят на гостите. След силен удар на Бурма, Абиати не успя да отрази добре изстреля, топката попадна в Матавш, който с глава направи 1:1.

В друга среща от този поток Виктория Пилзен нямаше особени проблеми при домакинството си на Марибор, вземайким комфортна преднина преди визитата в Словения. Чехите се наложиха с 3:1, а головете реализираха Цисовски, Дарида и Дюрис. Голът, който ще запази до някаква степен интригата за реванша пък бе дело на Алес Межас.