Четири години след злополучния мач между Левски и Вердер, българският страж Николай Михайлов взе реванш от немския тим. Неговият настоящ тим Твенте се наложи като гост в Бремен с 2:0 в Шампионската лига, а Михайлов не допусна попадение в мрежата си. Успехът дава вече много сериозни шансове на холандския шампион да се бори за продължаване напред в тежката група А, където са още Интер и Тотнъм.

В интересен и равностоен мач в Германия, никой измежду Вердер и Твенте не успяваше да наложи надмощие, и всичко най-интересно се случи в последните 15 минути. В 76-та Торстен Фрингс бе изгонен, което тотално промени ситуацията на терена. Твенте използва максимално шанса си, и в 81-та минута Насер Шадли откри резултата, а в 84-та Люк Де Йонг направи 2:0 за отбора от Еншеде.

В Лондон, Тотнъм се възползва от сериозните кадрови проблеми на Интер, и го разби с 3:1, за да излезе начело в групата. „Шпорите” показаха страхотен бърз футбол, и много измъчиха съперника, в чийто редици Рафаел Бенитес заложи на много резерви и младоци.

Резултатът бе открит от Рафаел Ван Дер Ваарт, който отбеляза много хубаво първо попадение, още в 18-та минута, след още по-добра асистенция на Лука Модрич. Модрич изведе холандеца чудесно в наказателното поле, и той от 12-13 метра прати топката под плонжа на Лука Кастелаци.

В 61-та минута неуморният Гарет Бейл центрира отляво в наказателното поле, и там топката бе пропусната наивно от отбраната на Интер, за да стигне до връхлитащия Питър Крауч.

В 80-та минута, след всичките смени, които извършиха и двамата треньори, Интер в крайна сметка успя да отбележи на Карло Кудичини. Това стори с убийствен инстинкт Самуел Ето`о, който бе намерен в ъгъла на пеналта, и оттам реализира за 2:1, с което даде и последен шанс на „нерадзурите” да търсят нещо от мача.

Гарет Бейл обаче сложи точка на спора, когато в 90-та минута направи за смях защитата на гостите, надбягвайки я тотално, и намери отлично влезлият на мястото на Крауч Павлюченко, който от десетина метра заби кълбото във вратата за крайното 3:1.

Така след четири кръга в група А води Тотнъм със седем точки, пред Интер също с толкова, Твенте има пет, а Вердер е с две.