Безкомпромисният тим на Байерн Мюнхен не показа никаква милост над Барселона и в полуфиналния мач реванш от Шампионската лига, който се игра на „Камп Ноу“. След погрома с 4:0 в първия мач в Германия, възпитаниците на Юп Хайнкес записаха нов успех, този пък с класическото 3:0. Така с общ резултат 7:0 германският шампион се класира за финала на надпреварата, където ще срещне друг немски представител – Борусия Дортмунд.

Финалът тази година ще се играе на стадион „Уембли“ в Лондон на 25 май, навръх 150-ата годишнина на Футболната асоциация на Англия.

Изненадващо наставникът на Барселона Тито Виланова не гласува доверие на звездата и Лионел Меси, въпреки че каталунците имаха тежката задача да заличават пасив от четири гола. Аржентинецът бе записан като резерва, но така и не се появи в игра. Отсъствието на Меси определено се отрази върху играта на Барселона. Домакините почти не успяха да затруднят сериозно противниковия страж, а чистите положения пред Нойер почти липсваха. От своя страна Байерн показа невероятна тактическа дисциплина през първата част и почти не дадоха шанс на своя противник.

След равностойни начални минути, първата добра възможност за гол дойде пред вратата на домакините. В 12-ата минута Ариен Робен бе изведен добре отдясно, пробяга близо 40 метра, но вместо да стреля, реши да финтира бранител на Барселона в наказателното поле и топката му бе избита.

Само минута по-късно, гостите имаха нов шанс. След няколко подавания в пеналтерията на Барселона, футболистите на Байерн не успяха да стрелят към Виктор Валдес и отбраната на каталунците изчисти.

В 19-ата минута футболистите на Байерн имаха претенции за дузпа, след като капитанът на Байерн бе съборен в наказателното поле, но главният рефер не видя нередност и посочи играта да продължи.

Първата възможност за Барселона дойде едва в 27-ата минута. Даниел Алвеш центрира отдясно към Секс Фабрегас, който с гърди върна към Шави Ернандес, но капитанът на Барселона стреля високо над напречната греда.

Всички голове в мача паднаха през втората част. Веднага след подновяването на играта, Ариен Робен окончателно уби надеждите на Барса с прекрасно изпълнение. Холандецът получи дълъг пас от Давид Алаба отдясно, напредна добре и след като финтира бранител, стреля неспасяемо по диагонала за 1:0.

В 72-ата минута, най-добрият в редиците на Барселона – Жерар Пике имаше нещастието да си реализира автогол. След центриране отдясно, при опита си да избие топката, бранителят я заби в собствената си мрежа. Четири минути по-късно Томас Мюлер с глава оформи крайното 3:0 и подпечата визите на Байерн за последния двубой в надпреварата.

 

БАРСЕЛОНА - БАЙЕРН 0:3 /0:7/

Барселона: 1.Валдес, 2.Алвеш (ж.к), 3.Пике (ж.к.), 15.Бартра (19.Монтоя 87'), 21.Адриано, 4.Фабрегас, 6.Шави (9.Санчес 55'), 8.Иниеста (11.Алкантара 65', 25.Сонг, 7.Вия, 17.Педро

Резерви: 13.Пинто, 12.Дос Сантос, 9.Санчес, 10.Меси, 37. Тейо

Треньор: Тито Виланова

Байерн: 1.Нойер, 5.Ван Буйтен, 17.Боатенг, 21.Лам (13.Рафиня 77'), 7.Рибери, 8.Хави Мартинес (44.Тимосчук 47'), 10.Робен (ж.к), 25.Мюлер, 27.Алаба, 31.Швайнщайгер (30.Густаво 67'), 9.Mанджукич

Резерви: 22.Щарке, 4.Данте, 11.Шакири, 44.Тимосчук, 33.Гомес

Треньор: Юп Хайнкес

Съдия: Дамир Скомина

Стадион: "Камп Ноу"