Брага победи Арсенал с 2:0, а Шахтьор Донецк записа успех с 3:0 в Белград срещу Партизан, за да се завърже докрай интригата в група Н в Шампионската лига.

Кръг преди края, Шахтьор води с 12 точки, а Арсенал и Брага имат по 9, докато Партизан няма точка. В последните срещи обаче Шахтьор и Брага се срещат помежду си в Донецк, а лондончани приемат у дома Партизан, и при изненади може да се получи всякаква въртележка между първите три състава, макар и на практика тя да изглежда малко вероятна.

В Португалия Брага успя да си върне на Арсенал за срамното 0:6, с което падна в Лондон още в първия мач от групата през септември, и се наложи с 2:0. „Топчиите” изживяват тежка седмица, след като през уикенда загубиха градското дерби с Тотнъм в Премиършип, а днес не успяха да си осигурят класиране напред в Шампионската лига.

Нулевото равенство на „Ещадио Мунисипал” се задържа чак до 83-та минута, след като Арсен Венгер вече бе извършил и трите си смени. От игра излязоха Фабрегас, Уолкът и Бендтнер, но и влезлите на тяхно място Чамак, Насри и Вела не прекършиха отбраната на домакините.

За сметка на това една от резервите за Брага Елтон асистира за попадението на Матеус Насименто, реализирано в 83-та минута. Отново Матеус се разписа и в 90-та, за да изпрати Арсенал към дома разочарован, и нуждаещ се от победа срещу Партизан в последния мач, за да е 100% сигурен осминафиналист.

 

Интрига в Белград имаше само до почивката, а през второто полувреме Шахтьор наниза три гола за 16 минути, за да бие Партизан с 3:0. Тарас Степаненко проби Стойкович за първи път в 52-та минута, Жадсон покачи в 59-та, а в 68-та Едуардо тотално прекърши „гробарите”.

Опитите на домакините за промяна и поне да стигнат до още един гол в Шампионската лига, след като засега са реализирали само един, не успяха, и така Партизан си остана без точка на сметката преди последния си мач – гостуване на „Емирейтс стейдиъм” в Лондон на 8 декември.