Олимпик Марсилия удържа Манчестър Юнайтед до 0:0 на „Стад Велодром”, и така съхрани цялата интрига за реванша в Англия на 15 март. Димитър Бербатов бе титуляр и игра пълни 90 минути за „червените дяволи”, като имаше някои от най-добрите положения пред вратата на Манданда, но и късмет не му достигна да намери мрежата.

Юнайтед гостува във Франция без някои основни футболисти, като Райън Гигс, Андерсон, Рио Фърдиданд, и имаше сериозни проблеми, като и Едвин ван дер Сар имаше доста работа за вършене, непрекъснато тормозен от Андре Аю и Брандао.

Като цяло, мачът не се отличи с особен брой положения и пред двете врати, като през първото полувреме те се брояха на пръстите на едната ръка, а не се увеличиха особено и след почивката.

Най-добрата възможност за Юнайтед бе удар на Дарън Флетчър, чиято сила не позволи на Стив Манданда да укроти бързо топката, и едва от втория опит стражът успя да я улови сигурно. Повечето действия на гостите бяха насочени към сигурността, особено когато се видя, че бързоногите нападатели на Марсилия няма да се откажат лесно.

През първото полувреме и Олимпик заложи най-вече на защитата и се стараеше да контролира играта, без да допуска много пробойни за Уейн Рууни и компания. Самият Рууни бе върнат доста назад от мениджъра Фъргюсън, който остави Димитър Бербатов сам да се бори в наказателното поле с отбраната на домакините. Фърги направи и само една промяна в състава си за цял мач, като на мястото на Дарън Гибсън пусна Пол Скоулс в 72-та минута, но и рижият халф не успя да разчупи резултата.

Късметът за малко да се усмихне на Юнайтед, когато бившият бранител на тима Габриел Хайнце отклони лошо една топка пред вратата си, и Нани се размина със съвсем малко да я засече в мрежата.

Заключителните моменти на двубоя не се отличиха с нищо, като бе явно, че и двата отбора засега предпочитат да си тръгнат без попадения във собствената си врата, отколкото с гол аванс.