Френският Олимпик Лион взе лесна победа над Рубин Казан в първи мач от плейофите на Шампионската лига. Домакините се наложиха с 3:1, като до голяма степен предрешиха и крайния изход на двубоя, който в крайна сметка ще се реши след седмица. Мачът започна кошмарно за възпитаниците на Реми Гард, които инкасираха гол само след 180 секунди игра. Още в третата минута гостите от Рубин успяха да открият чрез Дядун. Футболистът на Рубин бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер и с крак засече коженото кълбо в мрежата.

Голът обаче не смути домакините, който в крайна сметка стигнаха до победата. Лион стигна до изравняване в 10-ата минута, когато дълго центриране отляво бе засечено от Гомис. Последваха нови няколко положения пред руския страж, но нов гол не падна.

Натискът на Лион все пак даде резултат в 40-ата минута, когато след поредната атака, грузинецът Квирквелия си отбеляза автогол. Играчът на Рубин се опита да избие удар на Гомис, но рикоширалата топка изненада вратаря на гостите и се оплете в мрежата.

Точка на спора сложи Бриан в 71-ата минута, оформяйки крайното 3:1 в полза на Лион.

szólj hozzá: Highlights: Lyon-Kazan 160811