Отборите на Ювентус и Атлетико Мадрид направиха нулево равенство в последния си мач огт груповата фаза на Шампионската лига и окупираха първите две места в крайното подреждане, които ги пратиха в следващата фаза на най-силния турнир в Европа.

Испанският шампион си бе осигурил класиране още преди двубоя, а точката бе достатъчна за „бианконерите“ да продължат приказката си в турнира.

Въпреки нулевото равенство, и двата тима имаха добри положения за гол, но в крайна сметка късметът не споходи нападателите на двата отбора.

Първата ситуация в мача бе на сметката на гостите. Тя дойде още в 5-ата минута, когато Коке излезе един на един с Джанлуиджи Буфон, но вратарят показа класа и успя да предотврати откриване на резултата.

Футболистите на Ювентус бяха тези, които владееха повече топката през първата част, но това не доведе до желания резултат. От своя страна гостите от Мадрид предимно действаха на контраатака. В последните минути на първото полувреме футболистите на Атлетико отново имаха добра възможност чрез Раул Гарсия, който стреля силно, но отново Буфон бе на висота.

През втората част играта не се промени особено, а двата тима така и не успяха да се изненадат. Така Атлетико завърши на първата позиция с 13 точки, а Ювентус остана втори с 10.

Резултатът в Торино разочарова гръцкия Олимпиакос, който надделя над Малмьо с 4:2, но това се оказа недостатъчно за южните ни съседи да продължат напред в турнира. Те имаха нужда от победа на Атлетико Мадрид, за прескочат груповата фаза. Все пак Олимпиакос ще продължи участието си в Европа и напролет, но в Лига Европа.

Резултатът аз Олимпиакос откри Фустер, който бе точен с глава след меле в наказателното поле на гостите. Първият гол в мача падна в 22-ата минута и остана непроменен до почивката.


Втората част започна о-добре за гостите, които стигнаха до изравняването на резултата в 59-ата минута. Симон Кроон изравни за Малмьо след отлична контраатака. Само четири минути по-късно обаче, Алехандро Домингеш отново даде преднина на домакините.

В заключителните десет минути на срещата паднаха цели нови три гола. Първо Маркус Росенберг отново изравни, правейки 2:2, А Митроглу и Афелай оформиха крайното 4:2. В продължението на срещата Малмьо остана с 10 човека след червен картон на Кофи Аду.

ВИДЕО С ГОЛОВЕТЕ ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ: ТУК | ТУК | ТУК | ТУК | ТУК | ТУК