Интер загуби с 0:3 гостуването си на Вердер Бремен и не успя да заеме първото място в група А на Шампионската лига. На него се настани Тотнъм, след вълнуващо 3:3 срещу Твенте в последния кръг. Лондончани приключиха с 11 точки, Интер – с 10, а Твенте си осигури място в Лига Европа с 6 точки. От евротурнирите отпадна Вердер, въпреки че събра нелоши пет точки.

Рафаел Бенитес заложи на младоци в състава си, за двубоя с Вердер, тъй като вече бе ясно, че тимът му продължава напред. Самуел Ето`о поведе групата, но така и не успя да се разпише в Бремен. Интер пристигна в Германия без Диего Милито, Уесли Снайдер и Лусио, както и без сериозната си бройка контузени играчи. На вратата на „нерадзурите” застана третият вратар Пиерлуиджи Орландони, който получи цели три гола.
Себастиан Прьодъл отбеляза след центриране на Торстен Фрингс в 39-та минута, а в 49-та Марко Арнаутович с хубаво воле покачи на 2:0. Възстановеният от травма Клаудио Писаро направи 3:0, две минути преди края на двубоя, след като финтира Естебан Камбиасо.

В далеч по-интересния мач от група А, Твенте стигна до атрактивен хикс – 3:3 срещу Тотнъм. В Еншеде и двата състава бяха класирани напред, но лондончани се бореха за първото място в групата и го постигнаха с точката, макар и след загубата на Интер да щяха да се класират първи дори с поражение.

Питър Висгерхоф свърши част от работата на Тотнъм, като си отбеляза автогол в 12-та минута, като върна зле една топка към резервата на Ники Михайлов Сандер Бошкер, и кълбото през крака на Бошкер влезе във вратата. В 22-та минута обаче Беноа Асу-Екото игра с ръка в собственото си наказателно поле, и Твенте получи правото да изпълни дузпа, с която Дени Ландзаат изравни.

Само две минути след подновяването на играта през второто полувреме Джърмейн Дефоу направи пълен обрат, от 1:0 до 1:2. Радостта на Тотнъм обаче не трая дълго и в 56-та минута Роберто Росалес изравни пак резултата. Лоша намеса на Бошкер при шут на Роман Павлюченко даде нов шанс на Дефоу, и той добави топката в мрежата за 2:3 в 59-та минута. Твенте отново не бе казал последната си дума, и пет минути по-късно Насер Чадли с перфектно изпълнение на пряк свободен удар направи 3:3.

В оставащия по-малко от половин час мачът продължи с интересни атаки и към двете врати, но до повече попадения не се стигна, макар Тотнъм да търсеше победата до края. В заключителните минути на терена прехвръкнаха и искри между Ведран Чорлука и Чадли, но бързо бяха разтървани и двубоят приключи при равенство.