Галатасарай удари с 3:2 Реал Мадрид в невероятен четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига, който се игра на „Али Сами Йен“ в Истанбул. Двата тима предложиха истински спектакъл, а попаденията в мача ще се помнят дълго. Въпреки успеха си обаче, турският тим отпада от надпреварата, след като в първия двубой преди седмица, мадридчани взеха безпроблемна победа с 3:0. Така с общ резултат 5:3 тимът на Жозе Моуриньо се класира за полуфиналите и продължава пътя си към рекордната десета титла в турнира.

Реал имаше нужда само от седем минути, за да открие резултата на препълнения „Али Сами Йен“. Точен за мадридчани бе Кристиано Роналдо, който засече прострелно центриране на Сами Кедира отдясно. Голът на Роналдо бе 350-то попадение, което Галатасарай допуска в европейски турнири. Домакините от Истанбул изравниха резултата в 57-ата минута след страхотен шут на Ебуе, а в рамките на шейсет секунди, 20 минути преди края, с брилянтни голове на Снайдер и Дрогба, "сараите" доведоха нещата до 3:1. Крайният резултат бе оформен отново от Роналдо с точен изстрел в последната минута.

С оглед на резултата в първия двубой, логично футболистите на Галатасарай се хвърлиха в атака още от първия съдийски сигнал. Това обаче можеше да им изиграе лоша шега в третата минута, когато гостите от Мадрид можеха да открият резултата след контраатака. Фернандо Муслера не успя да изчисти добре топката, тя попадна в Гонсало Игуаин, който стреля незабавно, но стражът на домакините с крак изби в корнер.

Нищо обаче не успя да спаси Муслера в седмата минута, когато гостите откриха резултата. След поредния корнер пред турската врата и няколко поредни центрирания отдясно, топката попадна в Сами Кедира, който намери по отличен начин Кристиано Роналдо в малкия пеналт, а португалецът бе безкомпромисен, засичайки топката в мрежата. Две минути по-късно португалецът отнов пробва късмета си, стреляийки от около 20 метра, но този път вратарят на домакините се намеси адекватно и успя да отрази.

Въпреки кошмарния старт за възпитаниците на Фатих Терим, публиката на домакините продължи неспирно да подкрепя своя тим. В 15-ата минута Уесли Снайдер центрира опасно, но сантиметри не достигнаха на Дидие Дрогба да отправи удар по посока на вратата. Малко след това домакините имаха претенции за дузпа, извършена от Фабио Коентрао, но френският арбитър бе категоричен, че нарушение няма. В споровете след това, Уесли Снайдер бе декориран в жълто.

В 25-ата минута Фернандо Муслера отново трябваше да показва класата си. Роналдо получи на границата на наказателното поле, изведе отлично Ди Мария, който стреля по диагонала, но вратарят на домакините със сетни усилия успя да избие в корнер.

В 31-ата минута наставникът на гостите Жозе Моуриньо трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като ганайският национал Есиен получи разтежение и бе заменен от Арбелоа. Първата реална голова опасност пред вратата на мадридчани дойде едва няколко минути преди края на първата част. След изълнение на къс корнер, Снайдер овладя и пробва изстрел през купа от играчи пред вратаря на Реал, но Лопес се справи и спаси.

На почивката наставникът на домакинте Фатих Терим вкара свежи сили в състава си, пускайки в игра Амрабат на мястото на Алтънтоп. Три минути след подновяването на играта, капитанът на Галатасарай Селчук Инан пробва далечен удар, но топката премина високо над вратата.

След доста разпокъсана игра в началото на втората част, Роналдо имаше отлична възможност да вкара втория си гол в мача в 56-ата минута. След грешка в центъра на терена на Мело, гостите организираха бърза атака. Топката бе подадена към Ди Мария вдясно, аржентинецът намери РОналдо в малкия пеналт, който останал очи в очи с Муслера се засуети и отправи анемичен удар в аут.

Само шесйсет секунди след положението за гостите, Галатасарай успя да се разпише в мачовете срещу мадридчани. Уесли Снайдер проби отляво и пусна пас в наказателното поле, но никой не успя да играе с коженото кълбо, за да попадне в Ебуе, който със свиреп шут от границата на пеналтерията я заби неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата.

В 61-ата минута Снайдер пропусна уникален шанс да изведе своя тим напред. Фабио Коентрао изчисти на посоки топката, която попадна в холандеца. Той стреля без забавяне, но от седем метра не успя да уцели рамката на вратата.

20 минути преди края Галатасарай изуми всички на стадиона, вкарвайки два фантастични гола в рамките на шейсет секунди. Уесли Снайдер се реабилитира за пропуските си, отбелязвайки за 2:1. Холандецът получи пред наказателното поле, пусна топката между краката на Варан и с премерен удар в ъгъла преодоля Лопес.

Само минута по-късно Дидие Дрогба пък вкара попадение, достойно за гол на сезона в Шампионската лига. След атака отдясно, появилият се като смяна Амрабат центрира остро по земя, а Дрогба засече с пета, пращайки топката на сантиметри от гредата за 3:1. Огромна вина за гола имаше отново Варан, който не успя да се намеси и да избие топката.

Отговорът на Реал дойде чрез Роналдо, който стреля много опасно по диагонала, но топката профуча над гредата. В 81-ата минута Дрогба отново вкара топката в мрежата на гостите, но попадението бе правилно отменено заради засада на котдивоареца.

В последната минута на мача Алваро Арбелоа от състава на гостите си изкара наивен червен картон, след като реши да се подиграва на съдията Ланоа. След грубо нарушение, испанският национал бе декориран в жълто, но секунди по-късно отправи подигравателни жестове по адрес на френския арбитър, който се поколеба да му вдигне второ официално предупреждение.

В продължението на срещата Роналдо оформи крайното 3:2. Карим Бензема се пребори за топката отдясно и намери португалеца, който стреля безпощадно, за да сложи точка на спора.

Така Реал се класира за полуфиналите в Шампионската лига с общ резултат от двата мача 5:3. В другата среща от днес също имаше драма, като Борусия дортмунд трябваше да вкарва два гола в продължението на двубоя си срещу Малага, за да отстрани испанците с 3:2.


szólj hozzá: Galatasaray vs Real Madrid 3:2 HIGHLIGHTS

Съставите:

Галатасарай: 25.Муслера, 5.Гьокхан Зан, 26.Кайя, 27.Ебуе (9.Еламндер 80'), 4.Алтънтоп (53.Амрабат 46'), 8.Селчук Инан (к), 10.Мело, 11.Риера, 14.Снайдер, 12.Дрогба, 19.Юмит Булут (55.Саноглу 63')

Резерви: 67.Ерай Ишчан, 22.Балта, 7.Йълмъз, 35.Куртулуш

Треньор: Фатих Терим

Реал Мадрид: 41.Лопес, 2.Варан, 3.Пепе, 5.Коентрао, 6.Кедира, 10.Йозил (18.Албиол 81'), 15.Есиен (17.Арбелоа 31'), 19.Модрич, 22.Ди Мария, 7.Роналдо, 20 Игуаин (к) (9.Бензема 73')

Резерви: 1.Касияс, 12.Марсело, 21.Кайехон, 29.Мората

Треньор: Жозе Моуриньо

--

Жълти картони: Снайдер, Ебуе, Амрабат (Галатасарай)

Червен картон: Арбелоа (Реал)

Стадион: "Али Сами Йен", Истанбул

Рефер: Стефан Ланоа (Франция)