Галатасарай удържа Ювентус до 2:2 при гостуването си в Торино, в мач от група В на Шампионската лига.

Страхотният мач в Италия бе официален дебют за новия старши треньор на турския гранд Роберто Манчини, и той не си тръгна разочарован от родината си.

Чим Бом се справи отлично в защита, и макар да атакуваше по-рядко, направи всичко възможно да бъде опасен в предни позиции при всяка отдала се ситуация. В задни позиции футболистите на Манчини действаха сигурно, а Фернандо Муслера в рамката бе почти непробиваем.

От друга страна Антонио Конте рано-рано трябваше да замени Мирко Вучинич в атаката си, но резервата му Фабио Куалиарела се оказа главният джокер в тестето на „бианконерите“.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА

Първите десетина минути Ювентус владаееше инициативата, но така и не успяваше да стигне до директна опасност за вратата на Муслера. Стражът на Галатасарай имаше отлична изява в 15-та минута, когато след като изпусна топката при едно разбъркване в пеналта си, с крак я спря на сантиметри от голлинията му.

Семих Кая и Мирко Вучинич бяха принудително заменени в съставите на Галатасарай и Ювентус с травми, съответно още в 26-та и 27-та минути.

В първия си мач под ръководството на Манчини, турският гранд имаше определено проблеми да намери вратата на съперника, и в началните 20-тина минути играеше много хаотично в атака, разчитайки на индивидуалните качества на нападателите си.

Именно тези индивидуални качества на Дидие Дрогба както обикновено шамаросаха противника, и в 36-та минута, с един от малкото точни удари към вратата на Юве, Галатасарай откри резултата. Дрогба пресече безумно връщане на Леонардо Бонучи към Буфон, преодоля излезлия извън наказателното поле страж на „бианконерите“, и на празна врата реализира малко изненадващ гол за турския състав.

Карлос Тевес, който бе под въпрос за мача, но се възстанови навреме, бе основната опасност за вратата на Галатасарай, и с опасни удари в края на първото и началото на второто полувреме пропусна да изравни. Йоренте имаше един от най-чистите шансове да вкара за Юве в 70-та минута, когато засече с глава много добро центриране отляво, но топката прелетя на няколко педи над напречната греда.

Доминацията на Ювентус в крайна сметка даде резултат, и в 77-та минута Нордин Амрабат повали Куалиарела в пеналта, и Артуро Видал изравни от дузпа. Оттам вече натискът на Юве стана непоносим, и ударите следваха един след друг. Куалиарела се доказа като златната резерва за „Старата госпожа“ в мача. В 87-та минута той направи 2:1, след като засече центриране на Пирло.

Докато Ювентус се радваше обаче, направи и непростима грешка в защита, оставяйки след подновяването на играта един дълъг извеждащ пас към Дрогба да бъде свален от нападателя с глава в наказателното поле, където Юмит Бюлют разстреля за втори път Буфон и отново изравни до 2:2.

В четирите минути добавено време Бюлют имаше шанс да донесе всичко за Галатасарай, а Йоренте пропусна да остави трите точки в Торино, но двата състава накрая си прибраха по една точка, и все още има да играят много, докато решат кой от тях ще продължи.

ВИДЕО: Галатасарай на Манчини удържа Юве в Торино, Ди Мария шоу в Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images

Единствено Реал Мадрид в група В има записани победи в първите два кръга. „Белият балет“ се отърси малко от разочароващата загуба в мадридското дерби с Атлетико през уикенда, и се наложи с 4:0 над Копенхаген.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА

Карло Анчелоти не можеше да използва контузената си нова звезда Гарет Бейл, и пусна в игра Даниел Карвахал, а дебют като титуляр в Шампионската лига направи и Ияраменди.

Първите две минути на „Бернабеу“ изненадващо се играха само в полето на Реал. В шестата минута пък Карим Бензема направи невероятен пропуск, след центриране на Марсело отляво.

Въпреки че постепенно Реал осъществи контрол над двубоя, задържаше топката и търсеше първи гол, Копенхаген не играеше затворено, и използваше всяка възможност да атакува.

Откритият футбол на гостите обаче логично доведе до попадение във вратата им. В 21-та минута Кристиано Роналдо се разписа за Реал. Марсело центрира отново отляво, и на далечната греда, от шест-седем метра, Роналдо заби топката с глава в мрежата на Копенхаген за 1:0.

Датчаните изобщо не се отказаха, и в 40-та минута Лука Модрич изчисти от голлинията топката, след удар с глава на Олаф Мялберг. Тук останаха съмнения и за игра с ръка на хърватина, но арбитърът не отсъди нищо.

В последните пет минути от полувремето Копенхаген натисна Реал, отново го пъхна в неговата половина, но опитът на домакините помогна да са запази резултатът.

В 65-та минута мадридчани все пак стигнаха до второ попадение, което да успокои малко ситуацията на терена. Роналдо, с вече пети гол в последните два мача, се оказа в края на една прекрасно взаимодействие между Бензема и Ди Мария. Французинът намери Ди Мария към аутлинията, отдясно на вратата на Копенхаген, и той супертехнично вдигна за Роналдо, който от вратарското поле нямаше как да сбърка.

Ди Мария увенча отличното си представяне и с гол, в 71-та минута, с ново страхотно изпълнение – удар от дъгата пред наказателното поле, за 3:0.

Ди Мария вкара и четвъртия, след като сам отне една топка от датски защитник пред наказателното поле на Копенхаген, влезе с две крачки и стреля точно за крайното 4:0 в 91-та минута на срещата.

В последната минута от добавените три гостите опитаха няколко пъти да пробият Икер Касияс, но в първия си мач на „Сантяго Бернабеу“ от януари насам, капитанът на Реал не сгреши, и донесе чиста победа на мадридчани.

В третите срещи от група В, Реал приема Ювентус, а Галатасарай е домакин на Копенхаген.

ВИДЕО: Галатасарай на Манчини удържа Юве в Торино, Ди Мария шоу в Мадрид

източник: Gulliver/Getty Images