Челси победи ПСЖ с необходимия резултат 2:0 в 1/4-финален мач-реванш от Шампионската лига. Головете за успеха вкараха Шюрле в 32-ата минута и Ба в 87-ата минута. В първата среща лондончани загубиха с 1:3, но с общ резултат 3:3 и гол на чужд терен продължават напред.

В петата минута Алекс наруши правилата пред наказателното поле на гостите и последва пряк свободен удар за домакините. Лампард застана зад топката, но след центрирането бранителите на гостите се справиха със ситуацията.

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ!

В 9-ата минута Еден Азар се впусна отляво, навлезе в наказателното поле и подаде на Ето'о, който спечели корнер. След неговото изпълнение не последва опасност за вратата на Сиригу.

В 13-ата минута Ето'о пресира Сиригу, но извърши нарушение, което своевременно беше маркирано от съдията. Пет минути по-късно Еден Азар напусна терена като вероятната причина беше травма и отстъпи мястото си на Андре Шюрле.

В 23-ата минута Вилиан фаулира Лукас пред наказателното поле на домакините. Зад топката застана Кавани и нацели стената от бранители на Челси. Малко по-късно перфектно изпълнен пряк свободен удар от Лампард позволи на Сиригу да направи блестящо спасяване, избивайки кълбото в корнер.

В 32-ата минута Шюрле даде преднина на домакините. Изпълнен тъч отдясно позволи на Давид Луис да отиграе топката, която попадна в резервата на домакините и той от точката на дузпата не остави шансове на Сиригу.


Две минути по-късно Шюрле падна в наказателното поле на ПСЖ, но не последва дузпа. В 37-ата минута Гари Кейхил от 11 метра не нацели добре топката и я прати в аут.

В 45-ата минута ПСЖ спечели пряк свободен удар в дясната половина на полето на домакините, но след изпълнението му не стана нищо.

Второто полувреме започна с лек натиск на домакините, а ПСЖ бяха по-инертни на терена. Това даде резултат и в 52-ата минута Шюрле нацели напречната греда на френската врата.

Топката отскочи в Ето'о, който спечели свободен удар. След изпълнението му опасността пред вратата на ПСЖ беше голяма, но ударът на Оскар нацели отново напречната греда. Така домакините нацелиха две греди в рамките на две минути. Малко по-късно и Чех демонстрира класа, след като отби опасна топка от пряк свободен удар изпълнен от парижани.


В 58-ата минута Матюиди стреля към центъра на вратата на Чех, но топката се удари в Давид Луис и промени траекторията си, политайки опасно под гредата, но гол нямаше.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо търсеха второ попадение, което да класира отбора напред. В 68-ата минута Шюрле беше в изгодна позиция, но ударът му беше спасен с вещина от френския вратар.

Четири минути по-късно при една от редките се атаки през втората част ПСЖ стигна до удар. Кавани получи хубав пас от половината на френския тим, но стреля неточно над вратата. Отново той стреля над вратата минути по-късно. В 80-ата минута Чех спаси опасен удар на Лукас Моура.

В 87-ата минута Ба се оказа на точното място и реализира от малкото наказателно поле, а това накара "Стамфорд Бридж" да избухне в овации. Аспиликуета стреля неточно извън наказателното поле, кълбото мина през двама футболисти на ПСЖ и попадна в Ба, който не сбърка. В даденото от съдията 4-минутно продължение гостите създадоха няколко разбърквания пред Чех, но не сполучиха.

В първата среща парижани спечелиха с 3:1, а това в крайна сметка класира домакините от Лондон за 1/2-финалите.

Шампионска лига, 1/4-финал-реванш:
Челси - ПСЖ 2:0
голмайстори: 1:0 Андре Шюрле (32), 2:0 Ба (87)
състави:

Челси: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Давид Луис, Аспиликуета, Лампард (66-Ба), Вилиан, Азар (18-Шюрле), Оскар (81-Торес), Ето'о

резерви: Ашли Коул, Торес, Оби Микел, Шюрле, Ба, Шварцер, Калас

старши треньор: Жозе Моуриньо

ПСЖ: Сиригу, Жале, Алекс, Максуел, Тиаго Силва, Матюиди, Верати (55-Кабай), Тиаго Мота, Лукас Моура (84-Маркиньос), Кавани, Лавеци (73-Пасторе)

резерви: Душе, Кабай, Маркиньос, Менес, Ван дер Вил, Пасторе, Дин 

Старши треньор: Лоран Блан

стадион "Стамфорд Бридж"

жълти картони: Вилиан, Лампард, Иванович, Давид Луис (Чел), Верати, Кавани, Моура, Максуел (ПСЖ)

главен съдия: Педро Проенса (Пор)