Манчестър Юнайтед сътвори пълен обрат, по възможно най-класическия начин, от 0:2, до 3:2, срещу Спортинг Брага, и се поздрави с третата си победа в група Н на Шампионската лига.

В наситен с ритници и нарушения мач, под дъжда в Истанбул, Галатасарай и Клуж завършиха при 1:1, като гостите играха повече от час с човек по-малко, а турският гранд изпусна дузпа.

В класирането Юнайтед има девет точки, пред Клуж с 4, Брага с 3, и Галатасарай с първа точка в актива си.

Мачът на „Олд Трафърд“ стартира по възможно най-шокиращия начин, и в рамките на 20 минути Ман Юнайтед инкасира два гола. Техен автор стана Алан, първо във втората минута, а след това и в 20-та. Португалецът се разписа след центриране на Уго Виана, което получи между двама защитници на домакините, и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Давид Де Хеа. 18 минути по-късно, Едер направи за смях Майкъл Карик край аут линията, и подаде по конец към Алан, който отново между няколко футболисти на Юнайтед реализира, за да даде два гола преднина на Брага.

ВИДЕО: Брага не издържа срещу Юнайтед, кал и ритници на мача в Истанбул

източник: Reuters

Хавиер Ернандес върна едно попадение в 25-та минута, след комбинация между Ван Перси и Кагава, и центриране на японеца. До почивката резултатът 1:2 се запази, но Юнайтед имаше цяло полувреме, за да се възползва от превъзходството си по отношение на класа и име.

Уникална глупост от страна на защитата на Спортинг, позволи на Джони Еванс да отбележи. В 62-та минута именно защитникът се озова пред вратарското поле, топката падна в краката му, Еванс първо не успя да я отиграе, но португалските бранители само го изгледаха, как при втория опит вече намери мрежата, за да изравни.

Пълният натиск на Ман Юнайтед, който вече не излизаше от половината на Брага, даде резултат в 75-та минута. Том Клевърли центрира за класически гол с глава на Чичарито, втори за мексиканеца в двубоя, осъществил и страхотния обрат за английския гранд, и 3:2, резултат, при който приключи двубоят.

ВИДЕО: Брага не издържа срещу Юнайтед, кал и ритници на мача в Истанбул

източник: Reuters

Галатасарай и Клуж изиграха невероятно тежък мач, под проливния дъжд в Истанбул. Топката едва се движеше по терена, а футболистите бяха максимално затруднени, и изключително изнервени и предразположени на травми.

Още преди почивката Хамит Алтинтоп и Йохан Елмандер бяха заменени принудително, заради контузии, в състава на Галатасарай, само в рамките на две минути – между 40-та и 42-та.

Преди това, Матиас Агирегарай бе изгонен от отбора на Клуж, след като си изпроси два жълти картона за три минути, и в 28-та минута. Уругваецът на два пъти налетя на бой, при груби влизания, и затова арбитърът Паоло Талиавенто набързо го прати на сухо в съблекалнята.

Единственото попадение през първото полувреме падна в 19-та минута, след центриране отляво, което Капитанос не успя да засече, но вместо него това стори Дани Нунку, който си отбеляза автогол от шест-седем метра.

В 35-та минута Галатасарай получи шанс да изравни, след като единственият румънец в стартовия състав на Клуж – Лашло Сепси – игра с ръка в наказателното поле. Марио Фелгейрас обаче спаси почти без проблеми удара на Фелипе Мело, и запази преднината на гостите, които с десет човека вече повече мислеха именно за опазването на аванса си.

ВИДЕО: Брага не издържа срещу Юнайтед, кал и ритници на мача в Истанбул

източник: Reuters

През второто полувреме логично Галатасарай превзе цялата инициатива, а Клуж рядко поглеждаше към Фернандо Муслера. Навлизайки в заключителния четвърт част от срещата, се играеше само в и покрай наказателното поле на Клуж, и героичните опити на румънците да запазят резултата продължиха чак до 76-та минута. Тогава обаче едно центриране на Нордин Амрабат сложи топката на главата на Бурак Йълмаз, и той от границата на вратарското поле направи 1:1.

До края Галатасарай имаше още положения да разплаче Клуж, но румънският състав се държа мъжки и въпреки заключителни опълченски изчиствания, си тръгна с точка от Истанбул.