Отборът на Реал Мадрид направи за смях германския Шалке 04 в първия осминафинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. „Кралския клуб“ прегази с 6:1 своя съперник на „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен и по този шанс не остави никакви надежди на домакините за реванша. Възпитаниците на Карло Анчелоти показаха по категоричен начин, че цел номер едно пред тима е спечелването на така бленуваната десета купа на европейските шампиони. Карим Бензема, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо реализираха по две попадения, а почетното попадение за Шалке бе дело на Клаас Ян Хунтелаар в добавеното време на срещата. Футболистите на „белия балет“ поставиха и пореден рекорд, като се превърнаха с единствения тим, отбелязвал гол в 32 поредни мача от турнира.

Реал Мадрид стана едва шестия тим в историята на турнира, който е успявал да отбележи шест или повече гола в един мач.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Двубоят започна с лек домакински натиск, като още в първата минута футболистите на Шалке успяха да създадат и първата си голова възможност в срещата. След центриране от корнер, капитанът Хьоведес стреля с глава, но топката премина покрай десния страничен стълб. В 10-ата минута, Боатенг също имаше шанс, но слабият му удар попадна право в ръцете на Касияс.

Реал успя да открие резултата още при първата си по-сериозна атака към вратата на домакините. Гарет Бейл пое топката отдясно по атаката на гостите, напредна към наказателното поле и подаде към Кристиано Роналдо, който се опита триково да комбинира отново с уелсеца. Топката обаче рикошира в крак на бранител в „синьо“ и се озова в Карим Бензема, който бе безпощаден от около 15 метра, фронтално срещу вратата. Голът дойде в 13-ата минута на срещата.

Веднага след изпълнението на центъра, домакините пропуснаха уникален шанс да изравнят само минута по-късно. Боатенг проби отдясно и центрира в малкия пеналт, където Дракслер стреля, но Икер Касияс показа завиден рефлекс и спаси. При добавката топката бе пратена високо над вратата.

Голът на „белия балет“ видимо стъписа домакините, които започнаха да грешат и лесно да губят топката. Именно при грешно отиграване на Сантана в собствената си половина, Гарет Бейл открадна топката, навърза двама бранители на „кралско сините“ си премерен удар в левия ъгъл на врата увеличи преднината на своите. Преди да се озове в мрежата, топката срещна левия страничен стълб.

Въпреки комфортната си преднина, възпитаниците на Карло Анчелоти продължиха да нападат, а в 30-ата минута, малшансът попречи на Кристиано Роналдо да направи резултата класически. Португалецът стреля от малък ъгъл, но топката срещна страничния стълб на вратата. Няколко минути по-късно, отново Роналдо излезе на стрелкова позиция, но този път вратарят на домакините се намеси адекватно и успя да избие в корнер.

В продължението на първата част Роналдо отново бе разколебан от стража на Шалке, който с крак успя да избие поредния удар на нападателя.

Втората част започна с възможност за домакините. След постепенно нападение, Боатенг получи топката на около 30 метра от вратата и пробва да изненада Икер Касияс. Въпреки мощния шут обаче, капитанът на гостите успя да реагира и да избие топката.

Постепенно Реал отново взе инициативата и логичното се случи в 52-ата минута. След поредната атака на гостите, този път Роналдо нямаше как да сгреши. Гарет Бейл намери португалеца отляво, а той след серия от финтове преодоля Матип, след което стреля неспасяемо по диагонала за класическото 3:0.

В 57-ата минута нещата станаха катастрофални за домакините. Роналдо изведе по отличен начин Карим Бензема, който навлезе мощно в наказателното поле и с удар под плонжа на вратаря доведе нещата до 4:0!

Ситуацията за домакините ставаше все по-срамна, като в 69-ата минута, „кралско сините“ инкасираха пореден гол във вратата си. Серхио рамос открадна една топка в центъра на терена и изведе отлично Гарет Бейл отдясно. Уелсецът напредна и с елегантен удар с левия крак прати топката в мрежата.

След петото попадение във вратата на домакините, гостите от Мадрид видимо намалиха темпото, което даде възможност на футболистите на Шалке да владеят повече топката и да погледнат по-смело към вратата на Икер Касияс. Опитите на германците обаче бяха твърде плахи и не доведоха до реални голови възможности.

Кристиано Роналдо последва примера на съотборниците си Карим бензема и Гарет Бейл, които се разписаха по два пъти. Португалецът направи същото в 89-ата минута, а в продължението на срещата Хунтелаар красив гол, за да оформи крайното 1:6.

ШАЛКЕ 04 - РЕАЛ М 1:6

0:1 Бензема 13', 0:2 Бейл 20', 0:3 Роналдо 52', 0:4 Бензема 57', 0:5 Бейл 69', 0:6 Роналдо 89', 1:6 Хунтелаар 90'

ШАЛКЕ 04: Фахрман, Хьоведес (к), Фелипе Сантана, Матип, Коласинач (Фукс 76') , Мейер, Боатенг (Горецка 60'), Дракслер, Нющадлер, Фарфан (Обаси 72'), Хунтелаар

Резерви: Хилдебранд, Хуугланд, Пападопулос, Шалай

Треньор: Йенс Келер

РЕАЛ М: Касияс (к), Пепе, Рамос, Марсело, Карвахал, Бейл (Хесе 80'), Шаби Алонсо (Ияраменди 73'), Модрич, Ди Мария, Роналдо, Бензема

Резерви: Диего Лопес, Варан, Коентрао, Арбелоа, Иско, Хесе

Треньор: Карло Анчелоти

Жълти картони: Хунтелаар (Шалке); Ди Мария (Реал М)

Рефер: Хауърд Уеб, Англия

Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен