Отборът на БАТЕ Борисов продължава с отличното си представяне в Шампионската лига. След гръмката победа в първия кръг от група F на турнира с 3:1 над Лил във Франция, тимът на Виктор Гончаренко спечели нови три точки, този път като домакин на немския колос Байерн Мюнхен. БАТЕ се наложи с 3:1 и вече еднолично оглавява временното класиране с пълен актив от точки.

Двубоят на стадион „Динамо“ в Минск започна силно, като още в първите няколко минути двата тима съумяха да сътворят по две интересни ситуации пред двете врати. Първо домакините имаха добра възможност в шестата минута Поляков стреля неточно. Последва отговор от Байерн чрез Манджукич, който също не успя да вкара. В 13-ата минута гостите от Мюнхен имаха нова отлична възможност, но Тони Кроос стреля в гредата.


szólj hozzá: BATE vs Bayern 1:0 Pavlov

Байерн продължи да бъде по-активният тим на терена, който по-често нападаше противниковата врата. Противно на логиката обаче, именно домакините успяха да поведат в резултата. Това се случи в 23-ата минута. Александър Володко пробва да шутира към вратата на Мануел Нойер, но твърде неточно. Топката обаче щастливо попадна в краката на Павлов, който от удобна позиция не остави шанс на немския страж.


szólj hozzá: BATE Borisov vs Bayern 2:0 Rodionov

През второто полувреме гостите хвърлиха всички сили в предни позиции, но без особен успех. Байерн непрекъснато нападаше, но отново домакините бяха тимът, който бележеше. В 78-ата минута дойде вторият гол за домакините, който се оказа и решаващ за крайния изход на срещата. Той бе дело на Витали Радионов след отлична атака и разменени пасове с Едгар Олекнович.


szólj hozzá: BATE Borisov vs Bayern 2:1 Ribery

Футболистите на Юп Хайнкес все пак стигнаха до почетно попадение, което бе дело на Ариен Робен в даденото от съдията продължение. Отново в продължението, Бресан оформи крайното 3:1.


szólj hozzá: BATE Borisov vs Bayern 3:1 Bressan

В другия двубой от групата Валенсия се наложи с 2:0 като домакин на Лил. И двата гола за „прилепите“ отбеляза Жонас, съответно в 37-ата и 75-ата минута на двубоя.


szólj hozzá: Valencia vs Lille 1:0 Jonas

Така БАТЕ Борисов, който бе смятан за абсолютен аутсайдер в групата, изненадващо поведе във временното класиране след две победи от два двубоя. Втори и трети са съответно Валенсия и Байерн с актив от по 3 точки, докато Лил до този момент няма спечелен актив.


szólj hozzá: Valencia vs Lille 2:0 Jonas