Отборът на Барселона постигна изключително драматична победа над Селтик, който изигра изключителен двубой на „Камп Ноу“. Възпитаниците на Нийл Ленън са тези, които изненадаха всички специалисти с отличната си игра и могат единствено да съжаляват, че не успяха да откраднат поне точката. В крайна сметка домакините стигнаха до победата с 2:1, като победният гол за каталунците дойде в 94-ата минута на срещата, а в герой за Барса се превърна защитника Жорди Алба. Масчерано си отбеляза автогол, за да даде преднина на Селтик през първата част, а в последните секунди на полувремето, Иниеста изравни.

Барселона показа още в първите минути на двубоя ще търси само и единствено победата в двубоя. Във втората минута на мача, Алексис Санчес създаде първата опасност пред една от двете врати. Нападателят на домакините се озова на отлична позиция в наказателното поле, но ударът му по диагонала профуча покрай десния страничен стълб на вратата.

Натискът на „каталунците“ продължи, но бойкият тим на Селтик шокира всички на „Камп Ноу“ в 18-ата минута, когато изненадващо поведе в резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле, където отбраната на Барса изпусна звездата на „детелините“ Йоргос Самарас, гръкът стреля с глава, коженото кълбо се отклони в тялото на Хавиер Масчерано и влетя в мрежата на испанците.


szólj hozzá: Barcelona vs Celtic 0:1 Mascherano own goal

След гола, инициативата изцяло бе за Лионел Меси и компания, които обаче рядко излизаха на 100-процентови положения пред вратата на Селтик. Аржентинската звезда на домакините имаше две възможности да застраши противниковия вратар, но и при двата свободни удари стреля над напречната греда.

Две минути преди края на първото полувреме, мениджърът на гостите трябваше да извърши принудителна смяна, след като Самарас изкълчи глезена си и трябваше да напусне терена.

Все пак щастието се усмихна на тима на Тито Виланова в продължението на първата част. В герой за каталунците се превърна Андрес Иниеста, който изравни след прекрасно попадение.


szólj hozzá: Barcelona vs Celtic 1:1 Iniesta

В началото на второто полувреме двата тима си размениха по едно положение, но без особен успех. Постепенно футболистите на Тито Виланова наложиха своя стил на игра и атаките към Фостър се заредиха една след друга. Вратарят на гостите обаче имаше своя ден, спасявайки невероятни удари. В 90-ата минута Давид Вия също удари и десния страничен стълб на вратата.

Последната дума в мача обаче бе за бранителя Жорди Алба. В 94-ата минута, след атака отдясно, Адриано центрира опасно в малкия пеналт, където всички се разминаха с топката, а включилия се от втора позиция Алба докосна топката, за да я прати в мрежата на Фостър.

В другия мач от групата, който се игра по-рано днес, Спартак Москва победи с 2:1 Бенфика на "Лужники". Във временното класиране, след три кръга от груповата фаза, Барселона е абсолютен лидер с актив от 9 от 9 възможни точки. Втори е Селтик, който остава с четири точки. Спартак Москва измести Бенфика от третата позиция, с първите си три точки в тазгодишното издание на турнира.


szólj hozzá: Barcelona vs Celtic 2:1 GOALS HIGHLIGHTS