Байерн продължава успешния си поход към защитата на трофея от Шампионската лига. Баварците се справиха у дома със съпротивата на Манчестър Юнайтед и след 3:1 на "Алианц Арена" и общ резултат 4:2 са на полуфиналите в турнира.

Всъщност момчетата на Пеп Гуардиола бяха извън турнира по едно време в мача, но само за 60 секунди. Това стана, след като Патрис Евра откри резултата, но след светкавичен отговор всичко за англичаните приключи.

Марио Манджукич, Томас Мюлер и Ариен Робен сътвориха пълния обрат и изхвърлиха английския шампион от надпреварата.

ВИДЕО от мача можете да видите ТУК!

Първата част не предложи чак толкова много голови опасности, но все пак такива имаше. Първата от тях се откри пред Уейн Рууни в самото начало, когато се озова на хубава позиция, но се засуети и Данте му изби топката.

Малко след това и домакините имаха шанс, но Ариен Робен от изгодна позиция не успя да се разпише.

Гостите дори отбелязаха гол в 17-ата минута, но той беше отменен заради засада. Попадението беше на Антонио Валенсия, но се оказа, че той е бил зад защитата.

Видео: Байерн поизчезна за 60 секунди, но изхвърли Юнайтед

източник: Gulliver/Getty Images

Баварците определено имаха инициативата, но вратарят Давид де Хеа се справяше с ударите им. "Червените дяволи" дори имаха претенции за дузпа в 29-ата минута, но се оказа, че Патрис Евра е бил в засада, преди топката да удари ръката на защитник на Байерн.

В крайна сметка гол преди почивката не падна и развръзката на този интересен двубой беше оставена за втората част.

В началото ѝ статистиката показваше 15:1 удари към вратата в полза на домакините, но англичаните поведоха, изненадващо или не. Това стана в 57-ата минута.

Тогава Антонио Валенсия проби десния фланг и намери Патрис Евра. Топката дойде на волето на французина и той без забавяне стреля мощно. Ударът му срещна напречната греда, но влетя неспасяемо в мрежата за 0:1.

Видео: Байерн поизчезна за 60 секунди, но изхвърли Юнайтед

източник: Gulliver/Getty Images

Но радостта на "червените дяволи" трая само 60 секунди. В ответната атака Марио Манджукич засече с глава центриране от фланга и изравни.

Малко след това Рууни беше изведен от Дани Уелбек на изгодна позиция, но отигра много слабо и не можа да върне преднината на "червените дяволи".

Пълният обрат стана факт в 66-ата минута. Тогава Ариен Робен стигна до наказателното поле на Юнайтед, пусна успоредно на голлинията и там Томас Мюлер засече топката от малкото наказателно поле в мрежата за 2:1.

Видео: Байерн поизчезна за 60 секунди, но изхвърли Юнайтед

източник: Gulliver/Getty Images

Това сякаш прекърши гостите. Те тръгнаха напред, но не стигаха до толкова опасни ситуации. За сметка на това инкасираха трети гол, който уби окончателно интригата.

В 76-ата минута Ариен Робен направи самостоятелен пробив, преодоля Патрис Евра на границата на наказателното поле и стреля. Топката се отклони леко от крака на Неманя Видич, достатъчно за да стане неспасяема за Де Хеа и резултатът стана 3:1.

До края домакините контролираха двубоя и опитаха още няколко атаки, които обаче не се увенчаха с гол. Такъв не им беше и нужен и така баварците са на полуфиналите и ще чакат съперника си на жребия в петък.


БАЙЕРН МЮНХЕН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 3:1 (1:1 в първия мач)

Байерн Мюнхен: Мануел Нойер, Данте, Жером Боатенг, Филип Лам, Давид Алаба, Франк Рибери, Ариен Робен, Марио Гьотце, Томас Мюлер, Тони Кроос, Марио Манджукич

Треньор: Хосеп Гуардиола

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Патрис Евра, Фил Джоунс, Крис Смолинг, Неманя Видич, Уейн Рууни, Майкъл Карик, Дарън Флетчър, Луис Антонио Валенсия, Шинджи Кагава, Дани Уелбек

Треньор: Дейвид Мойс

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Главен съдия: Йонас Ериксон (Швеция)