Първата половина от най-вероятния класически полуфинал в Шампионската лига вече е подсигурена. Байерн Мюнхен се наложи с лекота за втори път над Олимпик Марсилия, този път у дома с 2:0, и с общ резултат 4:0 от двата мача, продължава напред от този четвъртфинал. Почти сигурно, на полуфинал „баварците“ ще се срещнат с Реал Мадрид, който има солиден аванс преди реванша срещу АПОЕЛ.

Ивица Олич реализира и двете попадения за Байерн Мюнхен, през първото полувреме. Макар че Олимпик отново се постара максимално, и двубоят бе интересен и атрактивен, реално френският тим нямаше особени шансове за обрат.

За Байерн това е осма поредна победа, и тимът непрекъснато показва, че се намира в отлична форма. Точно на другия полюс, Марсилия регистрира девета загуба от последните си десет мача, и единствената възможност да спаси сезона е да спечели Купата на Лигата, където ще играе финал след десет дни.

Подобно на двубоя в Марсилия, в Мюнхен нещата продължиха да се развиват по мед и масло за Байерн, и само за 36 минути с два гола на Ивица Олич поведе на Олимпик, и на практика си осигури класирането напред, обезсмисляйки второто полувреме.

В 12-та минута Франк Рибери подаде майсторски на Олич в наказателното поле, и той също технично простреля Манданда. В 36-та минута отново Олич бе в центъра на събитията, като Алаба центрира ниско, успоредно на вратата отляво, и нападателят бе на точното място, за да се разпише, между двама защитници на гостите.

В 39-та минута неприятната вест за „баварците“ се оказа контузията на Томас Мюлер, който напусна принудително, заменен от Рафиня.

След почивката Олимпик се опита да стигне поне до почетно попадение, но въпреки че натисна съперника и владееше доста топката, реално не застраши домакините.

На 17 април Байерн посреща Реал Мадрид, ако „кралският клуб“ не сътвори най-голямата сензация, след 3:0 в Кипър.

Байерн: Нойер, Боатенг, Лам, Бадщубер, Рибери, Алаба, Густаво, Кроос (Пранич), Тимошчук, Олич (Гомес) и Мюлер (Рафиня).

Марсилия: Манданда, Аспиликуета, Н'Кулу, Морел (Амалфитано), Фани, Шейру, Мбиа, Брандао (Жиняк), Реми (Каборе), Андре Аю и Валбуена.