Отборът на Манчестър Юнайтед победи с минималното 1:0 гостуващия Реал Сосиедад в мач от група А на Шампионската лига и продължава да оглавява временното класиране. Домакините се наложиха благодарение на нелепия автогол, който си отбелязаха футболистите от Испания още в 80-ата секунда на срещата. Въпреки че футболистите на Юнайтед имаха повече шансове за гол, късметът на два пъти обърна гръб на гостите, чиито нападатели нацелваха гредите.

Мачът на „Олд Трафорд“ започна по блестящ начин за домакините. Възпитаниците на Дейвид Мойс, които през тзи сезон изпитват сериозни трудности във Висшата лига, поведоха в резултата още с първата си атака. Звездата на тима Уейн Рууни проби добре отляво и след като навърза почти цялата отбрана на гостите, стреля към вратата. Топката срещна левия страничен стълб и се върна към границата на малкия пеналт, където в опита си да изчисти, Иньо Мартинес я заби в собствената си мрежа.

Ранният гол попари гостите, които продължиха да допускат елементарни грешки, което допълнително улесняваше нападателите на „червените дяволи“. Рууни имаше нов шанс да се разпише, но ударът му от пряк свободен удар срещна стената.

В 14-ата минута Антнио Валенсия проби с лекота отдясно и центрира отлично в наказателното поле, където отново Рууни бе на мястото си и стреля силно от воле. Този път обаче вратарят на гостите Браво се справи отлично и изби.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА!

Няколко минути по-късно Ернандес реализира с глава, след центриране на Райън Гигс, но мексиканецът бе в очевидна засада и голът бе правилно отменен. Следващият шанс бе за Майкъл Карик, който също с глава стреля встрани от вратата.

През първото полувреме гостите от Реал Сосиедад трудно намираха отговор на атаките на домакините. Момчетата на треньора Йагоба Арасате почти не успяха да затруднят вратата на Юнайтед и логично се оттеглиха на почивката с гол пасив.

През второто полувреме статуквото на терена не се промени особено и домакините продължиха да диктуват темпото. В предни позиции обаче, футболистите на Дейвид Мойс пропускаха с лека ръка, което в крайна сметка не им изигра лоша шега.

В другия сблъсък от група А, Байер Леверкузен разби с 4:0 гостуващия Шахтьор Донецк и продължава да поддържа дистанция от една точка от лидера Юнайтед. Головете за „аспирините“ бяха дело на Щефан Кислинг през първата част, Симон Ролфс от дузпа, Сидни Сам и отново Кислинг през вторите 45 минути.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА!

Юнайтед е лидер във временното подреждане с актив от 7 точки, следван от Байер Леверкузен с 6. Трети е тимът на Шахтьр с четири, а последното място е за Сосиедад, който няма спечелена точка.