Отборът на Арсенал си върна на Борусия Дортмунд за домакинското поражение на собствен терен преди две седмици в Шампионската лига. Футболистите на Арсен Венгер успяха да измъкнат успеха с 1:0 в Германия, в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на турнира. Единствения гол в срещата реализира Арън Рамзи в 62-та минута.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА АРСЕНАЛ ВИЖТЕ ТУК!

В другия двубой от групата Наполи се наложи с 3:2 над Олимпик Марсилия и по този начин изпревари немския гранд в подреждането. Два кръга преди края на този етап Арсенал и Наполи имат по 9 точки на върха, следвани от Борусия с 6 и Олимпик Марсилия, който няма нито една точка.

През първото полувреме Борусия Дортмунд и Арсенал не предложиха много футболни емоции на своите фенове, с оглед на положенията пред двете врати. Домакините създадоха няколко добри шанса пред Войчех Шченсни, но завършващите удари не бяха от най-прецизните.

Първото по-опасно положение в срещата дойде в 16-та минута, когато Невен Суботич успя да засече отблизо, но топката мина в страни от вратата на „топчиите“. 10 минути след това и Блашчиковски застраши съперниковата мрежа, но отново не се стигна до попадение. В 37-та Мхитарян се оказа на чудесна позиция след добра атака на Борусия, но завършващият удар мина покрай десния стълб на Войчех Шченсни.

През второто полувреме двубоят стана по-атрактивен, като отново домакините бяха по-активни. В началото на второто полувреме Марко Ройс засече топката с глава и я насочи в очертанията на вратата, но полският вратар на Арсенал изби в корнер. В 52 топката се оказа в мрежата на „топчиите“, но главният рефер видя очевидната засада на Ройс.

В 62-та минута Арън Рамзи реализира първия и единствен гол в срещата. Томаш Росицки комбинира с Месут Йозил, немският национал намери Жиру, който от своя страна свали за Арън Рамзи, а той завърши атаката с глава за 1:0.

Борусия Дортмунд отговори веднага с бърз опит да върне попадението, но отново ударът на Марко Ройс минава встрани. Само три минути след това отново Арън Рамзи можеше да вкара втория си гол в мача, а напрежението премина в краката на домакините. Топката бе изчистена от голлинията на Борусия.

В края на мача домакините предявиха своите претенции към главния рефер. Според немския тим съдията не е отсъдил дузпа в наказателното поле на Арсенал за нарушение на Пер Мертезакер срещу Левандовски. В крайна сметка лондончани успяха да вземат трите точки с гола на Рамзи.

В другия мач от потока Наполи се наложи с 3:2. Отборът на Олимпик Марсилия поведе още в 10-та минута на двубоя. След центриране от корнер, Андре Аю засече с глава за 1:0. Гостите обаче не успяха да задържат преднината си и само в рамките на две минути италианците обърнаха резултата в своя полза.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА НАПОЛИ ВИЖТЕ ТУК!

В 22-та минута Инлер реализира изключително красив гол. След изпълнение на корнер, топката бе изпратена извън наказателното поле, но 29-годишният полузащитник успя да си спре топката с гърди и моментално стреля от границата на полето за 1:1.

Само две минути по-късно Наполи вкара второ попадение. Точен за 2:1 бе Гонсало Игуаин.

След почивката футболистите на Олимпик Марсилия се опитаха да наложат натиск и бързо да се опитат да изравнят отново баланса в головото съотношение. Това доведе до търсения резултат в 64-та минута. Флориан Товен успя да простреля вратата на съперника в долния десен ъгъл, след като остана зад гърба на бранителите на Наполи.

Това обаче подейства като допълнителен стимул за домакините, които започнаха отново да търсят начин да спечелят трите точки. В 75-та минута играчите на Рафаел Бенитес си върнаха водачеството. Гонсало Игуаин отбеляза втория си гол в мача след много добра отборна работа в атака преди това на тима и асистенция на Дрес Мартенс. Това бе и последния гол в мача, който оформи крайното 3:2.