Кипърският шампион АПОЕЛ Никозия продължава изненадващо доброто си представяне в Шампионската лига и остана лидер в класирането на Група G, след като направи равенство 1:1 като гост на актуалния първенец от Лига Европа Порто.

Португалците поведоха с 1:0 в 13-ата минута с попадение на обичайния си голмайстор Хълк, който вкара от пряк свободен удар от 30 метра, но АПОЕЛ бързо изравни за 1:1 в 19-ата с гол на друг бразилец - Аилтон Алмейда, също от 30-ина метра, но не от фаул, а от игра.

ВИДЕО: АПОЕЛ продължава без загуба в ШЛ, хикс в съветския сблъсък

източник: снимки: Reuters

Две бразилския попадения имаше и в другия двубой от групата. В Украйна Шахтьор Донецк направи домакинско равенство 2:2 срещу Зенит Санкт Петербург в сблъсъка на бившия СССР.

Кариоката Вилиан даде преднина на миньорите в 15-ата минута с красив прехвърлящ удар в далечния ъгъл на вратата, преди Роман Широков да изравни за Зенит в 33-ата, след като в 10-ата минута бе пропуснал дузпа за руснаците.

Луис Адриано отново изведе напред Шахтьор в добавеното време на първата част, а Виктор Файзулин гарантира една точка на гостите с попадение за крайното 2:2 в 60-ата минута.

 

Класирането в Група G след 3-ия кръг:

1. АПОЕЛ Никозия 5

2. Зенит 4

3. Порто 4

4. Шахтьор Донецк 2