Манчестър Юнайтед се наложи с минималното 1:0 над Челси като гост, и приключи девет години на „синьо” надмощие на „Стамфорд бридж”. „Червените дяволи” нямаха победа на стадиона в Западен Лондон от 2002-ра година насам, но измъкнаха ценен успех в четвъртфинала от Шампионската лига, и много по-спокойно ще приемат реванша на 12 април на „Олд Трафърд”.

Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов започна на резервната скамейка двубоя, но се появи в 78-та минута, на мястото на Хавиер Ернандес. Чичарито не отправи нито един точен удар към вратата на Петър Чех, но в един случай се размина невероятно с топката, и пропусна да даде по-сериозен аванс за гостите.

Съвсем очаквано, мачът между Челси и Ман Юнайтед не се отличи с попадения, и както обикновено, бе решен от минимална разлика. Домакините владееха топката в по-големи части от двубоя, но не стигаше лесно до наказателното поле на „червените дяволи”, а добре приключените атаки се брояха на пръстите. Челси нямаше и никакъв късмет, и въпреки че натискаше много, топката непрекъснато летеше покрай вратата на Ван дер Саар. След като изпълниха заръките на своя старши треньор сър Алекс Фъргюсън, да отбележат гол на чужд терен, играчите на Юнайтед се поотдръпнаха, и доиграха без притеснения мача.

Манчестър Юнайтед откри резултата в 24-та минута, когато Гигс получи топката в левия ъгъл на пеналта, след дълго центриране отдясно, дриблира почти до аутлинията, откъдето върна към оставения непокрит Уейн Рууни на точката на дузпата. Опитният голмайстор не се поколеба и вкара мощно в центъра на вратата. До края на полувремето най-доброто положение се откри пред Чичарито, който не успя да засече на далечната греда от метър центрирането на Рууни. Точно преди последния съдийски сигнал за първите 45 минути, Челси направи най-невероятния си пропуск в мача. Дрогба продължи една топка отляво в пеналта, където Торес не успя да я засече, но тя се отби в страничната греда, повторният шут на Лампард бе избит от голлинията от Евра.

Челси започна по-добре и след почивката, но така и не успя да материализира владението на топката. Манчестър Юнайтед пропусна две отлични положения около 60-та минута, в които и Петър Чех се намери добре, преди Нани и Чичарито да успеят да отбележат. Фернандо Торес имаше чудесен шанс да изравни в 74-та минута, но ударът му с глава мина на метър покрай страничната греда на Ван дер Саар.

Натискът на Челси се засили в последните минути, и във втората минута на добавеното време реферът Ундиано Майенко си изпроси куп критики, които тепърва ще се изсипят срещу него. Рамирес тръгна да нахлува в пеналта през центъра, с топка в крака, и още на първата крачка бе очевидно спънат от Патрис Евра. Арбитърът обаче си замълча, и не зачете исканията на „сините”. Секунди по-късно и Фернандо Торес падна в наказателното поле, но този път без право на протести, и си заслужи жълт картон за симулацията.

Това бе и последният шанс за Челси да се спаси и да продължи серията си от девет години без загуба от Манчестър Юнайтед на своя „Стамфорд бридж”. Вместо това обаче, сега „червените дяволи” са с едни гърди напред в битката за място на полуфиналите, и ще имат своите верни фенове на „Олд Трафърд” за 12-ти играч на реванша след седмица.