Един от основните футболисти в състава на Тотнъм Ян Вертонген напусна „Йохан Кройф Арена“ с патерици, а десният му крак бе обездвижен в ботуш след драматичната победа на „шпорите“ с 3:2 срещу Аякс.

Тотнъм се класира за финала в Шампионска лига, който е на 1 юни на „Уанда Метрополитано“, но участието на белгийския футболист в двубоя е поставено под много сериозна въпросителна.

Вертонген получи контузия в десния крак още през първото полувреме на двубоя в Амстердам, но успя да довърши мача и да помогне за страхотния обрат.

32-годишният футболист игра в мача срещу Аякс с предпазна маска на лицето, след като в първия полуфинал срещу холандския отбор в Лондон се сблъска със своя съотборник Тоби Алдервейрелд и пострада много сериозно.

При всички положения в лагера на Тотнъм ще се опитат да вдигнат Вертонген за финала на Шампионска лига в Мадрид.

Нападателят на лондончани Хари Кейн също ще остане до последно под въпрос за финала с Ливърпул на 1 юни в Мадрид, но изрази надежда, че ще се възстанови навреме от травмата си на глезена.

Контузията на английския национал не му попречи да отпразнува заедно със съотборниците си след последния съдийски сигнал победния гол на Лукас Моура в 96-та минута, който класира Тотнъм за първи път във финала на най-престижния европейски клубен турнир.