Защитникът на Барселона Томас Вермален е готов да се завърне за своя тим в предстоящия мач срещу БАТЕ Борисов в Шампионската лига, който ще бъде и негов дебют за клуба в турнира на големите.

През последните няколко години кариерата на белгийския национал е белязана от цял куп контузии, заради които той изигра първия си мач за каталунците в последния кръг на изминалия сезон в Ла Лига. В началото на настоящата кампания бившият играч на Арсенал започна обещаващо, но пак травма го извади за дълго от терените.

„Дебютът ми в Шампионската лига за Барса ще бъде нещо специално. Нямам търпение“, сподели той преди утрешния мач. „Разбирам, че хората поставят под съмнение моето състояние. Когато съм на терена обаче, аз не се плаша, че мога пак да пострадам.“

„Беше разочароващо, че не можех да играя, но сега се чувствам добре. Съгласен съм, че имаме много футболисти, които могат да играят на моята позиция (централен защитник – б.р.). Наясно сме обаче, че ни предстоят доста мачове и всички ще получат своя шанс“, добави Вермален.