Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер защити вратаря Давид Оспина, който сгреши фатално за второто попадение на Олимпиакос при домакинската загуба с 2:3 от гръцкия съперник в Шампионската лига. Оспина си вкара куриозен автогол, след като изпусна във вратата си директно центриране от корнер на Константинос Фортунис.

Колумбиецът беше предпочетен от Венгер за стартовия състав пред Петр Чех. "Никой вратар не е безгрешен. Това можеше да се случи и на Петр Чех. Няма да обяснявам избора си за всяко решение, което взимам. Аз си нося отговорността. Лесно е да се каже, че Оспина не трябваше да играе. Той участва в 19 мача през миналия сезон и в 14 от тях не допусна гол, а през миналата седмица срещу Тотнъм направи фантастичен мач", заяви френският спец.

"Не загубихме мача заради тази грешка. Ключовият момент беше, че след като изравнихме за втори път допуснахме много бързо трети гол. Ако резултатът се беше запазил 2:2 за пет минути, съм сигурен, че щяхме да спечелим мача. Трудно е да се приеме, че загубихме, но причината е в липсата на концентрация в определени моменти в защитен план. Те имаха четири удара и вкараха три гола", допълни той.

Венгер вярва, че Арсенал все още има шансове да се класира за осминафиналите, въпреки че загуби първите си два мача. "В трудна ситуация сме, но все още имаме шансове. Трябва да победим Динамо Загреб тук и Олимпиакос като гост и да вземем нещо от Байерн в следващите два мача. Със сигурност не сме отпаднали и можем да се класираме напред", каза Венгер.

Наставникът на Олимпиакос Марко Силва изрази задоволството си от победата. "Много съм щастлив от резултата, защото мачът беше много труден. Олимпиакос никога не беше побеждавал на английска земя и играчите трябваше да покажат най-доброто от себе си, което и направиха. Смятам, че заслужавахме този успех, защото работихме здраво, за да го постигнем. Важно беше, че вкарахме първи, а след това бързо отвръщахме след изравнителните голове на Арсенал. Физическата подготовка беше ключова днес. Тичахме много, но ни останаха сили да се борим до края и да задържим резултата", каза Силва./БТА