Реал Мадрид завърши на първо място в група А на Шампионската лига, което беше подпечатано с два рекорда. "Лос меренгес" съдраха Малмьо с 8:0 на "Сантиаго Бернабеу", за да изравнят рекорда за най-голяма победа в груповата фаза на турнира, а Кристиано Роналдо вкара историческите четири гола. За първи път португалецът постига толкова попадения в рамките на един мач от лигата на големите, а с тях общата му сметка в групата достигна 11, което също няма аналог.

За последно успех с 8:0 в групите на ШЛ постигна Ливърпул срещу Бешикташ през сезон 2007/2008, а в Мадрид Карим Бензема помогна за погрома с хеттрик.

В другия мач от групата Пари Сен Жермен също потегли към елиминациите с победа, като надигра с 2:0 у дома Шахтьор Донецк, който като трети в крайното класиране се насочва към Лига Европа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Мадридчани потеглиха мощно срещу скромния си съперник и в 12-ата минута резултатът бе открит. Кристиано свърши чудесна работа отляво и центрира към Иско, който стреля от движение, а волето му бе изчистено от защитник пред голлинията. Топката обаче се оказа у Бензема, който нямаше как да сбърка – 1:0.

Шокиращо Малмьо можеше да изравни в 21-ата минута, когато от чиста позиция Ердал Ракип стреля над гредата.

В средата на първата част Реал удвои резултата, като асистенцията бе на Роналдо. Този път отдясно португалецът се измъкна и центрира към далечната греда, където Бензема надскочи пазача си и намери близкия горен ъгъл – 2:0.

„Белия балет“ върна леко педала на газта в следващите минути и Малмьо имаше няколко шанса да се възползва. Оскар Левицки стреля чудесно от 20 метра в 30-ата минута, като топката почти облиза напречната греда.

Това бързо събуди отбора на Бенитес и положенията пак се заредиха пред вратата на Йохан Виланд. Той се отчете с няколко чудесни спасявания, а в 37-ата негов съотборник дори изчисти от голлинията.

В 39-ата обаче Роналдо уби всякаква интрига с брилянтен гол от фаул. Португалецът стреля от около 24-25 метра, а топката тупна на земята преди да намери долния ляв ъгъл.

Шоуто на португалеца прекъсна само за почивката между полувремената, защото в 47-ата минута той се разписа отново. Бензема и Иско изплетоха добра атака, която завърши с блокиран шут на французина, но топката отскочи към Роналдо, който без проблем я вкара от няколко метра – 4:0.

Само три минути по-късно Кристиано записа третия си гол след акция на Данило отдясно. Бившият играч на Порто пусна прострелно центриране, което беше пресечено от защитата, ала Роналдо се сбори с бранителите и отблизо направи 5:0.

Единадесетият гол на Роналдо в груповата фаза дойде в 59-ата минута. Иско бе изпуснат да получи чудесно подаване отдясно и от самата аутлинията той сервира топката при близката греда, откъдето „седмицата“ на Реал беше безпощаден – 6:0.

Катастрофата за Малмьо продължи и в заключителните минути. В 70-ата Матео Ковачич вкара първия си гол за Реал след рейд на Хесе Родригес. Подаването на испанеца беше блокирано, ала топката застана точно на пътя на хърватина, който от 14-15 метра опъна мрежата. Четири минути по-късно Бензема оформи своя хеттрик, след като шведите загубиха топката в собствената си половина, а французина литна един бранител, за да оформи крайния резултат 8:0.

Другият двубой от групата отстъпваше като зрелище на шоуто в Мадрид, като ПСЖ стигна до резонна победа над Шахтьор. Лоран Блан заложи на доста от титулярите си, които обаче се поизмъчиха срещу украинците до почивката. Нещо повече - единственият сносен шанс през първото полувреме се откри пред "миньорите", но Едуардо го пропиля.

 След почивката обаче домакините вдигнаха оборотите и още в 47-ата минута засече центриране в наказателното поле, а изстрелът му мина покрай дясната греда. Десет минути по-късно обаче нямаше какво да спаси вратаря Антон Каниболотски. Златан Ибрахимович пусна към Лукас, който напредна до наказателното поле и шутира измежду бранителите около себе си, за да намери долния десен ъгъл - 1:0.

Малко по-късно Лукас можеше пак да се разпише, но този път стражът на Шахтьор опази вратата си. В 67-ата Есекиел Лавеци навърза няколко бранители, но също бе спрян от украинския вратар.

Четвърт час преди края Анхел ди Мария намери Златан с хубаво подаване, като шведът се превърна в поредния играч, отчаян от Каниболотски. Той обаче се реабилитира в 86-ата минута, когато Лукас го изведе в наказателното поле и през бранител гигантът от Швеция прониза мрежата на противника за крайното 2:0.