УЕФА е готова да въведе видеоповторенията - ВАР, по време на мачовете от четвъртфиналите в Шампионска лига, пише The Times.

Ръководният орган на европейския футбол се опасява от големия брой грешни решения, които се взимат в хода на срещите от най-комерсиалния турнир. Видео асистентите вече бяха използвани успешно по време на изминалото Световно първенство в Русия това лято.

Въпреки че, критиките към системата включват най-вече времето, в което играта се забавя, грешките при отсъждането на спорни ситуации намаляха. Това обаче не се отнася за финалния двубой на Мондиала - между Франция и Хърватия (4:2), когато главният съдия Несто Питана отсъди крайно полемична дузпа в полза на "петлите", след игра с ръка на Иван Перишич.

През този сезон ВАР бе въведен в испанската Ла Лига, след като през миналия бе тестват в Бундеслигата на Германия и Сериа А в Италия. Във Всишата лига обаче подобна технология все още не намира място. Все още се водят дискусии дали ВАР да бъде въведен и на Европейското първенство през 2020 г.