Старши треньорът на ПСВ Айндховен Марк ван Бомел се закани на Интер преди предстоящия мач между двата отбора в Шампионска лига.

Ван Бомел бе част от отбора на Байерн Мюнхен, който загуби с 0:2 от Интер във финала на Шампионската лига през 2010 година. Година по-късно холандецът помогна на Милан да детронира Интер в битката за титлата в Серия А.

„Аз загубих трофея от Шампионската лига през 2010 година, след като във финала паднахме от Интер. Сега да се изправя срещу тях, когато съм начело на ПСВ Айндховен е специално за мен. Това ще бъде малко дерби за мен. Изминаха осем години от онзи мач в Мадрид, но все още ме боли“, коментира Ван Бомел.

„Моуриньо на Интер бе тактически перфектен. Когато аз преминах в Милан през януари 2011 година, аз взех моя реванш. Ние победихме Интер с 3:0 в дербито и дръпнахме с пет точки пред тях, след което спечелихме скудетото в края на сезона“, добави той.

„Нашата е най-трудната група в Шампионска лига. Всеки може да победи всеки. За мен беше специално да се изправя срещу Барселона. Спечелих трофея от Шампионската лига с каталунците. Тогава част от отбора бяха играчи като Ето‘о и Роналдиньо, които са два феномена. На полуфиналите ние победихме Милан с 1:0 на „Сан Сиро“. Напуснах Милан със сълзи на очи, защото оставих едно семейство“, каза още Марк ван Бомел.