Президентът на Русия Дмитрий Медведев поздрави Зенит със "забележителната победа" - завоюването на Суперкупата на Европа. Снощи носителят на Купата на УЕФА победи Манчестър Юнайтед с 2:1, като надигра тотално шампиона на Европ

Медведев се обади по телефона на треньора на Зенит Дик Адвокат и поздрави отбора, треньорския състав и всички руски фенове със забележителната победа, съобщиха от президентската пресслужба.

Губернаторът на Санкт Петербург Валентина Матвиенко пък обеща да организира обиколка на играчите от Зенит по улиците на града с открит автобус. Г-жа Матвиенко заяви след края на мача, който се игра на стадион "Луи II" в Монако, че футболистите от Зенит ги очаква грандиозно посрещане в Петербург. Тя каза, че с удоволствие ще удовлетвори желанието на играчите, да се разходят из града с открит автобус.

"Важен не е толкова резултатът от конкретния мач, а играта. Зенит победи много утвърдени футболни отбори, а сегашната му победа е още една крачка напред. Надявам се, че ние ще се закрепим на тези позиции", каза от своя страна ръководителят на "Газпром" Алексей Милер, който от своя страна отбеляза, че руският футбол е излязъл на нова позиция.