Валенсия се реваншира за лошия старт в ШЛ и победи като гост Лион с 1:0. „Прилепите“ бяха загубили като домакини в първия кръг в група Н с 2:3 от Зенит.

Първото полувреме беше невероятно динамично. Атака за атака и греда за греда. По два пъти Лион и Валенсия уцелиха стълбовете на двете врати. В крайна сметка един от двата тима стигна до гол и това бяха „прилепите“ при една своя контра.

В 42-ата минута Пабло Пиати имаше възможността да избере на кого от съотборниците си да подаде. Аржентинецът изведе Софиан Фегули и алжирецът с прекрасен шут извън пеналта изведе Валенсия напред – 0:1.

В средата на второто полувреме Лион взе явно нещата в свои ръце. Французите натиснаха своя испански съперник, но не успяха да го поразят и загубиха като домакини с 0:1.

Зенит - Гент 2:1

източник: БГНЕС

Зенит победи очаквано с 2:1 белгийския Гент и поведе в група Н с пълен сбор от 6 точки.Валенсия има 3, а Гент и Лион остават на дъното с по 1 точка.

Артьом Дзюба откри резултата след 35 минути игра. Той изпрати топката с глава в опразнената врата, след като я получи идеално от Хълк.

Гент имаше по-голямо владеене на топката през първото полувреме, но по-чистите ситуации бяха за руснаците, които заслужено се оттеглиха с гол преднина.

В 56-ата минута обаче Гент стигна до изравняване, точен бе Томас Матон. Смен Кумс го изведе и Матон от наказателното поле наказа Зенит – 1:1.

Руският шампион опита моментална реакция. Ударът на Хълк с глава не бе точен, но бразилецът претендира с право за задържане в пеналта.

В 67-ата обаче Олег Шатов логично изведе Зенит отново напред в резултата – 2:1, което се оказа и крайното статукво в мача.