Лидерите в група H на Шампионската лига Зенит Санкт Петербург и Валенсия постигнаха очаквани победи в двубоите си от третия кръг на надпреварата. В Русия, Зенит не срещна никакви трудности срещу колебливия Олимпик Лион и се наложи с 3:1.

Зенит Санкт Петербург запази 100% си актив в Шампионската лига с поредна победа в групите, този път над Лион. Артьом Дзюба направи поредния си силен мач с екипа на руския си тим. Именно той успя да открие резултата още в 3-ата минута на двубоя и да наклони везните сериозно в полза на Зенит. Дзюба се разписа в пети пореден мач за руснаците този сезон.

Александър Лаказет се опита да върне надеждите на своите през второто полувреме, когато в 49-ата изравни, но това се оказа крайно недостатъчно.

Бразилецът Хълк даде нова преднина за домакините след страхотен изстрел от над 30 метра, а Дани оформи крайното 3:1 осем минути преди края на срещата.

Така Зенит записа трета поредна победа от три мача и продължава да заема лидерската позиция в групата. Лион пък е последен с актив от само една точка.  

В другата среща от днес Валенсия също постигна домакински успех, надделявайки над скромния белгийски Гент с 2:1.

Въпреки че тимът на Валенсия бе сочен за отявлен фаворит преди двубоя с Гент, успехът за „прилепите“ не дойде никак лесно. Домакините имаха нужда от два автогол, за да надделеят над белгийския си съперник.

Двубоят започна отлично за Валенсия, като резултатът в мача бе открит още в 15-ата минута. След отлично центриране от десния фланг, звездата на домакините Софиан Фегули успя да засече топката, а след рикошет в крака на Ласе Ниелсен се озова в мрежата на Гент за 1:0.

Въпреки ранния гол, гостите не се смутиха и на няколко пъти стигаха до много добри положения за попадения, но късметът покри домакините. Той обаче им обърна гръб пет минути преди почивката, когато Гент успя да изравни.

След индивидуална грешка в защитата на Валенсия, Томас Фокет успя да открадне топката и стреля фантастично по диагонала в далечния ъгъл на вратата за 1:1.

През втората част футболистите на домакините опитаха всичко по силите си за успеха и бяха възнаградени в 72-ата минута. След поредната атака към вратата на Гент и последвалото разбъркване в наказателното поле, Стефан Митрович имаше нещастието да засече топката в собствената си врата. Ударът към вратата на Гент бе дело на Хосе Гайа, а в опита си да изчисти, централният бранител на белгийците я отклони в грешната посока.