Защитникът на Ливърпул Стив Финан разкри, че всеки един футболист на „червените” е започнал да тренира по-здраво и да се раздава в мачовете, за да заслужи доверието на мениджъра Рафаел Бенитес и да попадне в стартовите 11 за финала на Шампионската лига. На 23 май Ливърпул играе с Милан в битката за трофея в Атина.

„Няма съмнение, че вече мислим само за финала,” заяви Финан през клубния уебсайт. „Надпреварата е голяма и вече започна. Трябва да продължаваме да тренираме и да играем здраво. Мачът ще дойде бързо и е страхотна възможност да попаднеш в него.”

Бранителят добави: „Всеки се старае да даде малко повече на тренировка, за да впечатли мениджъра. Естествено, ние имаме голям състав и някои ще останат разочаровани. Заниманията ни наистина са доста по-сериозни. Мачът с Чарлтън пък ще е последната възможност да се изявим по време на игра.”

Повечето от титулярните места отдавна са решени, като тези на Рейна, Рийзе, Карагър, Агер, Шаби Алонсо, Джерард и Каут. Останалите, които ще се борят за попълване на единайсеторката са Крауч, Белами, Аурелио, Арбелоа, Финан, Сисоко, Машчерано, Зенден, Пенант и Марк Гонзалес.