УЕФА сътвори уникален гаф, който обаче бързо замаза. От Европейската футболна централа обявиха, че бившата звезда Луиш Фиго ще носи екипа на Барселона в благотворителен мач срещу световни звезди в навечерието на финала за Шампионската лига. Всъщност в този мач рамо до рамо ще играят звезди на Барса и Юве срещу известни играчи от цял свят.

Португалецът е бивш играч на каталунците, но е една от най-мразените фигури от феновете им заради трансфера му в Реал Мадрид преди 15 години. Тази новина от УЕФА предизвика масова реакция на недоволство в испанския клуб. 

Веднага каталунците се свързаха с шефовете на европейския футбол, за да искат обяснение за постъпката им. След кратка консултация последва съобщение от сайта на централата, в което се обявява, че Фиго няма да носи екипа на Барселона.

"УЕФА информира официално, е Луиш Фиго няма да носи екипа на легендите на Барселона и Ювентус срещу Останалия свят, защото такова е искането на испанския клуб", се казва в становището на централата, публикувано в Туитър.