Германският арбитър Мануел Грефе, който ръководи дербито между Реал Мадрид и Ювентус в Шампионската лига, е с понижен статут в УЕФА и вече няма да получава наряди за най-важните сблъсъци.

До решението на футболната централа се стигна след доста слабото представяне на рефера по време на мача в испанската столица, който бе спечелен от „белия балет“ с 2:1. Немецът сбърка много сериозно като изгони Джорджо Киелини при битка рамо в рамо с Кристиано Роналдо, като сметна, че защитникът или удря съперника си в лицето, или предотвратява чиста голова възможност.

Съдийската комисия към УЕФА е поставила доста ниска оценка на Грефе, от което произтичат доста главоболия за съдията. „Това означава, че Грефе вече не в листите за мачове с огромно значение от типа на Реал-Юве“, обясни бившият международен съдия Грациано Чезари.

„Не е съставян протокол за наказание, но е много сигурно, че няма да го видим елиминационния етап на Шампионската лига. Дори в груповата фаза той ще получава двубои от по-нисък ранг.“

До този момент 40-годишният съдия е ръководил общо 11 мача във всички турнири, като е показал 5 жълти и 4 червени картона и е отсъдил 5 дузпи.