УЕФА ще разследва единоборството между Аугустин Биня от Бенфика и Скот Браун от Селтик, , след което шотландецът напусна контузен терена на Паркхед, завършил с победа с 1:0 на детелините.

Халфът на португалците влезе грубо в краката на Браун в 85-ата минута на двубоя и на момента бе изгонен от шведския рефер Мартин Хенсон.

Биня със сигурност ще получи един мач наказание, заради червения картон, но се той може да бъде наказан допълнително заради изключително грубата си проява.

„Не сме получили доклад от рефера или делегата все още, но ние винаги правим дисциплинарно досие при червен картон”, заяви говорителят на УЕФА Уилям Галярд.

„Това ще бъде в дневния ред на следващото заседание на Дисциплинарната комисия на 15 ноември. Наказанието ще бъде най-малко за един мач, но всички червени картони се обсъждат индивидуално, така че ние ще трябва да изчакаме до срещата, за да видим дали ще има бъдещо наказание.”

След мача се разбра, че Скот Браун не е пострадал сериозно, но от щаба на Селтик заявиха, че влизане като това е можело да сложи преждевременен край на кариерата на играча.