УЕФА ще разследва мача на германския Хамбургер с унгарския Хонвед (4:0) от турнира Интертото, както и този на английския Ливърпул срещу турския Бешикташ (8:0) в Шампионската лига, съобщава немското издание „Sueddeutsche Zeitung”.

От Европейската футболна централа се съмняват в манипулация на двубоя между Хамбургер и Хонвед, тъй като за този мач в Азия ден преди изиграването му са направени изключително големи залози за победа немците с повече от два гола разлика. Коефициентът за такава победа са били 1,90, но са се сринали много бързо, след което започнало да се приемат залози за повече от три гола при коефициент 1,85, но и той се е сринал много бързо.

Според други източници сред заподозрените мачове и този на Ливърпул с Бешикташ от Шампионската лига, завършил при резултат 8:0 за „мърсисайдци”. Според информациите на „SZ” залозите се покачвали за всяка една по-голяма победа на Ливърпул .

В началото на ноември УЕФА е предала на Европол списък с 96 страници, на които са описани възможни машинации на футболни срещи. Сред тях има мачове от турнира Интертото, квалификациите на Шампионската лига, Купата на УЕФА и дори квалификации за Евро 2008. Двубоите са от настоящия сезон и от миналия в периода 11 юли 2005 - ноември 2006.